Lieze leeft

Is het voor punten?

 

Zoek gewoon een nieuwe hobby, zei een vriendin overlaatst tegen mij. Volgens haar zou het al mijn problemen oplossen: ik kon nieuwe mensen leren kennen, misschien zelfs een nieuwe partner en het zou me bezig houden. Het lijkt me een beetje kort door de bocht. Niet dat ik iets tegen hobby’s heb, maar ik geloof nu ook weer niet dat ze al mijn problemen gaan oplossen. Soms denk ik zelf wel eens dat het goed zou zijn om een extra hobby te hebben, maar iets vinden, dat is een ander paar mouwen.Ik gebruikte een tijd lang mijn job om niet aan nieuwe dingen te beginnen. Ik moet geregeld ’s avonds werken dus iets structureels doen op een vaste dag in de week is dan niet evident. Maar eigenlijk is dat een excuus, want als ik zou willen dan kunnen ze daar perfect rekening mee houden. Waarom ik een excuus nodig had? Ik weet het eigenlijk niet. Bang om aan iets nieuws te beginnen? Bang om er toch niet zo goed in te zijn? Bang om niet goed in de groep te passen? Misschien een combinatie van alle drie.

Maar iets anders dat ook meespeelt is dat ik een hobby echt voor het plezier wil doen. Niet iets waar ik uiteindelijk officieel beoordeeld wordt. Daarom doe ik paardrijden puur recreatief en doe ik niet aan wedstrijden mee bijvoorbeeld. Op de dansschool ga ik graag mee Zumba-en, maar voor de show pas ik. En ik keek al wel eens voor een cursus creatief schrijven, maar ik heb dan soms een beetje schrik dat ze daar bepaalde schrijfregeltjes gaan opleggen, terwijl ik net graag vanuit mezelf schrijf. Laat mij dus maar vooral iets vrijblijvend doen, niet voor punten, want dan begin ik toch vaak weer aan mezelf te twijfelen.

Nu is het volgens mij ook wel zo dat net door dat competitie-element de banden meer gecreëerd worden. Samen echt naar iets toe werken en er voor gaan. Ik zoek dus nog even verder. Zo net voor de zomer is toch niet echt het goede moment om aan iets nieuws te beginnen. Maar misschien moet ik in september maar eens wat opendeurdagen afstruinen. Op zoek naar iets leuks en ontspannend.

19 gedachten over “Is het voor punten?”

 1. Ik snap je helemaal! Zo heb ik nooit in clubverband gesport omdat ik helemaal geen zin had in de competities die erbij horen. Ik wil me gewoon ontspannen, de competitie op het werk is al lastig genoeg. Dus nu speel ik dansspelletjes in mijn living, heb ik kleurboeken voor volwassenen en blog ik. Niet bepaald de meest sociale hobby’s dus… Ik ben benieuwd of jij iets zal vinden dat toch beide aspecten kan verenigen.

  Like

 2. Succes met je zoektocht. Ik heb jarenlang muziekschool gedaa, met veel plezier en zonder probleem. En hoewel ik daar echt van genoot, merkte ik dat het mij niet meer hetzelfde plezier brengt op latere leeftijd. Nu ben ik na drie jaar gestopt en was dat laatste jaar echt een opgave. Een structurele hobby elke week vind ik momenteel echt moeilijk. De afwisseling tussen vanalles vind ik nu veel aantrekkelijker, een beetje vanalles meepikken doet deugd. Dus doe vooral waar je jezelf goed bij voelt!

  Like

 3. Muziekschool of kunstschool? Gewoon voor de fun. Ik heb ook al gedacht om me daarvoor in te schrijven :) Maar dat competitieve zie ik ook niet zitten. Andere hobby’s zijn inderdaad vooral thuishobby’s zoals lezen, (brieven) schrijven,…

  Like

  1. Ik heb jaren gitaar gespeeld op de muziekschool. Toen ik later ging vragen of ik terug les kon volgen ging dat niet omdat ik alle leerjaren al had doorlopen. Stom he. In plaats van mensen aan te moedigen om met muziek bezig te blijven. Ondertussen heb ik mijn gitaar verkocht. Zingen in een koor of zo zou ik wel leuk vinden denk ik, maar weet niet of ik het durf.

   Geliked door 1 persoon

 4. Lijkt me toch een goede tip van die vriendin. Via avondschool heb ik zo al een paar leuke mensen leren kennen. Het voordeel is dat je voor iets kiest dat al meteen aanleiding geeft tot een leuk gesprek wegens gemeenschappelijke interesses. En ook al is het dan voor punten, als het maar als hobby is, zijn die punten toch maar een bijkomstigheid. Ieder zoekt daarin een beetje wat best past en waarmee de beste work-life balance kan worden bereikt.Ik wens jou alle succes toe in die boeiende zoektocht!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja, snap ik helemaal, ik houd ook niet zo van dat competitieve. Ik ben net begonnen met Tranky Doo, waarbij je een dans leert van begin tot eind en dus wel naar iets toewerkt, maar het vooral om de plezier gaat. Vind het echt leuk!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik snap je volledig: zelf zou ik heel graag avondlessen willen volgen of terug ballet gaan doen maar het feit dat je dan examens moet afleggen of mee moet doen met een optreden zijn momenteel net iets te grote struikelblokken. Ik duim dat jij gauw een fijne hobby mag vinden!

  Geliked door 1 persoon

 7. Hey. Ik heb een paar workshops gevolgd bij Wisper. Het aanbod is heel ruim (schrijven, fotograferen, tekenen, dansen, muziek,…) en je kan kiezen tussen langlopende of juist ééndaagse workshops. Ik geloof dat hun nieuw aanbod eind deze maand verschijnt op hun website. Misschien is dat een idee voor jou?

  Like

 8. Ik doe chocoladebewerker en sport veel……en in combinatie met een fulltime job en een gezin, is dat voldoende….succes met je zoektocht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s