Lieze heeft een doel

Perfect? – week 1: Minimaliseren

4df83756-ba00-4ee8-89f9-9b72c58259a9

De eerste challenge van Perfect? vond ik al dadelijk een behoorlijke uitdaging. We gingen namelijk minimaliseren. Niet dat ik daar moeite mee heb, maar eerder omdat ik dat al redelijk goed doe. Opdracht deze week was om een mini-mins game te doen (wat een mins-game is lees je hier). Het resultaat zou moeten zijn dat er 28 spullen uit mijn huis zouden verdwenen zijn op het einde van de week. Hoe ging ik dat aanpakken?

Mijn huis is opgeruimd. In april hield ik lente-schoonmaak en ontspulde ik ook. Ik ben maar alleen, dus ik moet ook maar rommel van 1 persoon onder controle houden. Ik begon dan ook niet in huis op te ruimen, maar wel digitaal. Ik ging kritisch door de apps op mijn telefoon en mijn tablet. Sommigen lijken eerst heel tof, maar uiteindelijk gebruik ik ze toch niet. Die konden dus weg. Ook mijn mailbox had nog wel wat to do’s, dus daar ruimde ik ook op.

Minimaliseren is voor mij ook zorgen dat er niet te veel afval in huis binnenkomt. Aangezien het in juli ook de maand is van het plastic-dieet, probeerde ik daar ook heel erg op te letten. Ik ging maandag al direct de fout in door op restaurant een cocktail te drinken met een rietje (vragen om het zonder te doen, was toch nog een grote stap). Maar voor de rest lette ik wel heel goed op. Het valt toch op hoe vaak je nog een plastic zakje moet weigeren. Op 1 plaats lachten ze zelfs een beetje minachtend toen ik het zakje terug gaf. Het was dan zelfs nog iets dat ik perfect zonder zakje kon dragen. Toch nog een beetje opvoeding nodig dus.

Is de eerste week van de uitdaging dus geslaagd? Ik vind van wel. Ik was nu eenmaal al behoorlijk perfect (kuch) als het op spullen loslaten aankomt. Ik vond het dus gepermitteerd om een beetje een eigen versie van de opdracht te maken. En het grappige is dat ik bij het poetsen toch nog eens een aantal schuiven open trok en gisteren uiteindelijk nog afscheid nam van 20 dingetjes die ik toch niet meer nodig had. Dus eigenlijk nog meer kunnen doen dan ik dacht. Op naar week 2!

 

9 gedachten over “Perfect? – week 1: Minimaliseren”

  1. In Nederland is het sinds een tijdje zelfs wettelijk verboden om gratis plastic tasjes te geven, en ik ben daar nog steeds ZO BLIJ om. Ik hergebruik tasjes zelf echt tot in den treure, maar er zijn zo veel mensen die er totaal niet mee bezig zijn en altijd nieuwe tasjes vragen, om vervolgens bij thuiskomst weg te gooien. Als ze er dan ineens voor moet betalen, al is het maar 10 cent, zijn ze daar ineens toch niet zo achteloos meer over :)

    Like

  2. Ik heb er intussen een gewoonte van gemaakt om telkens een herbruikbaar boodschappentasje mee te doen. Daar doe ik dan m’n groenten en fruit in. Aan de kassa kijken ze hier allang niet meer van op. Vorig jaar minimaliseerde ik ook behoorlijk door een ’30 day minimalism challenge’, dat kwam ondermeer neer op elke dag 1 iets wegdoen. Dat is toen ook goed gelukt. Benieuwd naar je vervolg!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s