Lieze heeft een doel

Perfect?- week 3: Aanpakken

20245661_10213792090582554_4633303141012911392_n

De uitdaging van week 3 op weg naar een perfect leven was om dingen die al eens blijven liggen, nu toch maar eens aan te pakken. Want uitstellen helpt niet echt. Je bent er op het moment zelf wel eventjes vanaf, maar in je hoofd blijf je weten dat het toch ooit nog moet gebeuren en dat zorgt dan na een tijdje eerder voor onrust. Ik had gelukkig geen grote klussen op het lijstje staan die ik al lang voor mij uitschoof, maar een aantal dingen mochten er wel eens van komen.Het eerste waar ik dadelijk aan dacht was onkruid uittrekken en onze fietsenstalling uitkeren. Dat laatste wordt meestal door de buurvrouw gedaan, maar bij haar was dit klusje blijkbaar ook op de lange baan geschoven, dus ik maakte er werk van. Wat nodig was, want het plekje begon bekend te staan als de plaats waar een dode vleermuis lag. Niet echt de bedoeling natuurlijk.

Daarnaast wou ik eindelijk eens een aantal dingen uitzoeken: hoe het zit met de luchthavenpendel voor mijn vakantie, of er geen geconventioneerde tandarts in de buurt zit en of ik wel bij de juiste energieleverancier zit. Dat eerste was natuurlijk al behoorlijk dringend, de andere dingen wat minder. Maar ik kan blijven denken dat ik dat ooit eens ga doen, dus tijd voor actie.

Ik hing ook nog even de klusjesvrouw uit voor een scharnier dat altijd los springt en een paneel van de microgolfoven dat het gelost. Eigenlijk stom dat zo’n dingen blijven liggen, want ik erger me daar dan aan en ik denk dat ik letterlijk maar 10 minuten bezig ben geweest om het op te lossen.

En ten slotte ging ik een bikini kopen. Klinkt eerst misschien niet echt als een lastig klusje, maar echt enthousiast was ik er toch niet over. Nu ik op vakantie ga naar de zon, wou ik eindelijk nog eens een fatsoenlijke bikini (de vorige is zeker 7 jaar oud en daarna had ik nog een goedkoop modelletje dat eigenlijk niet zo goed zat). Ik schoof het op de lange baan in de hoop dat er nog wat kilo’s afgingen voor de reis, maar er komt een punt waarop je aan jezelf moet toegeven dat dat toch niet aan het gebeuren is, dus dit weekend ging ik de confrontatie aan in het pakhokje, met resultaat. Kaar om aan het zwembad te gaan liggen, als ik durf.

Moest ik een to do lijstje hebben liggen, dan had ik toch weer wat dingen kunnen doorstrepen. Nu op het werk nog wat bijwerken zodat daar geen lijstje meer ligt als ik in verlof vertrek.

 

 

 

 

9 gedachten over “Perfect?- week 3: Aanpakken”

  1. Wauw, je hebt echt veel dingen aangepakt! Inderdaad typische dingen waar je je altijd aan ergert maar toch nooit doet. Ik ben in ieder geval geïnspireerd en heb net mijn eigen lijstje opgesteld van dingen die ik vandaag meteen moet doen :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s