Lieze heeft een doel

Perfect?-week 4: afkicken

20430003_10213872295027615_5015377702345078110_n (1)

Of het een echte verslaving is weet ik niet, maar ik hou toch wel heel erg van een blikje Cola Zero of twee per dag. Het begint nog niet 's morgens, maar 's middags kan dat echt smaken. Ik probeer het spul wel te mijden na vier uur of zo, want anders slaap ik minder goed. Aangezien de uitdaging van deze week is om te minderen met iets wat je te veel doet, ging ik met mezelf de strijd nog eens aan om van de Cola Zero af te blijven. Een uitdaging die ik trouwens vroeger ook al eens aanging.Er stonden geen blikjes meer op mijn bureau of in de koelkast thuis (wel nog de Soda Stream versie), dus dat maakte de verleiding al wat minder groot. Al blijft de drang naar zoet er wel na het eten. Dat loste ik dan meestal op door Cola in plaats van snoepen. Maar al dadelijk op dag 1 bleek dat een struikelpunt en koos ik dan maar voor een blikje Sprite, niet helemaal de bedoeling van de uitdaging natuurlijk. Zeker niet omdat ik dat op donderdag nog eens deed.

Ik heb 1 keer gezondigd, tijdens ons bedrijfsbezoek aan Tomorrowland. Achteraf was er nog kans om iets te drinken en het was dorstig weer. Ik dronk heel wat water, maar op een gegeven moment wou ik toch eventjes iets anders ter afwisseling. Alcohol beginnen drinken tussen de klanten, dat deed ik liever niet (op een receptie drink ik al wel eens een Cavatje, maar in de pintjes vliegen tijdens de werkuren vind ik minder ok). Bleef er nog Cola, Cola Zero en Fanta over. Fanta drink ik echt niet graag en Cola Zero vond ik dan toch net beter dan gewone Cola. Maar het bleef dus bij 1 keer zondigen op een week tijd.

Ben ik nu afgekickt? Nee, en dat was ook niet echt de bedoeling. Want er waren toch wel wat momentjes dat ik dacht: oh, dat zou nu echt smaken. Dus ik was me er vooral meer van bewust, in plaats van gewoon zonder veel na te denken 2 blikjes achterover te slaan. Dus dat wil ik wel meenemen, van er wat bewuster mee om te gaan. Want echt gezond is het niet en dan geldt altijd: geniet, maar met mate. De volgende zal zeker smaken.

9 gedachten over “Perfect?-week 4: afkicken”

 1. Het is moeilijk he. Ik ben ook al verminderd met mijn cola zero consumptie, maar ik kan het niet helemaal afzweren. Daarvoor vind ik het te lekker. Alleen maar water en spuitwater vind ik zo saai.

  Like

 2. ik drink best veel cola zero en ‘k heb in alle eerlijkheid nog geen enkele poging gedaan om te minderen. Water bij het eten smaakt me echt niet, al probeer ik dat tussendoor wat vaker te drinken (met wisselend succes).

  Like

 3. Goed gedaan hoor! Frisdranken kan ik tegenwoordig erg goed laten staan. Ik probeerde het een weekje eerder met koffie maar faalde daar grandioos. Maar net als jij werd ik me er wel meer bewust van en dat is toch ook wel al wat waard.

  Like

 4. Ik drink echt wel te veel cola zero/pepsi max. Ik ben er ooit 6 weken mee gestopt en voelde me toen zoveel beter maar vanaf dat ik moe ben, drink ik cola. Koffie lust ik echt niet. Toch wil ik het proberen om terug te minderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s