Lieze overpeinst

Het is mijn beurt

Zwanger van een tweede of derde kindje, aan het bouwen, een trouw aan het plannen, een huis gekocht, gezellig met de hele familie van 3 generaties op vakantie of gewoon een mooie grote reis doen met de liefde van hun leven. Ik word overspoeld door goed nieuws van de mensen rond mij. En natuurlijk ben ik blij voor hen, maar vanbinnen denk ik vooral: is het niet eindelijk eens mijn beurt?

Iedereen kan toch wel eens wat goed nieuws gebruiken in zijn of haar leven. En bij mij lijkt dat maar af en toe te gebeuren. Ik was de laatste jaren eerder degene die moest gaan vertellen dat ze haar job kwijt was of dat het gedaan was met haar lief. Zo’n nieuws brengen is nooit leuk, maar als het valt tussen al het goede nieuws van je gesprekspartner, dan is het nog net een graadje minder tof. Tegenwoordig is het bij mij eerder geen nieuws, maar in tegendeel tot wat het spreekwoord beweert, staat dat lang niet op gelijke voet met goed nieuws.

Ik wil ook wel eens kunnen uitpakken met nieuws waar ikzelf intens gelukkig van word en waar anderen rond mij oprecht blij zijn over wat me overkomt. Maar het lijkt nog lang niet mijn beurt te zijn. Hoe lang ik het ook al zou willen. Ik hoor het Robbie Williams nog zingen: “I sit and talk to God, but he just laughs at my plans”. En dat klikte heel hard bij mij (ook al had ik het nummer al 100 keer gehoord). Want dat is redelijk goed gezegd hoe ik mij inderdaad voel. Dat ik kan bidden zoveel als ik wil (niet dat ik gelovig ben), maar dat het Universum alleen maar zijn of haar middenvinger opsteekt.

Als iemand weet waar de nummertjes getrokken worden, laat het mij dan weten. Dan weet ik tenminste hoeveel wachtenden er nog voor mij zijn, voor het mijn beurt hopelijk zal zijn.

20 gedachten over “Het is mijn beurt”

 1. Zo herkenbaar. Voor ik mijn man leerde kennen, voelde ik me ook zoals jij. De voldoening toen ik dan eindelijk eens met groot nieuws kon komen, was groot. Ik wens het je ook toe, ik hoop dat het je ook eens mag meezitten en je wensen uitkomen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben het helemaal eens met wat anderen al hebben geschreven. En soms voelt het enorm klote, als je iets mist wat je graag zou willen hebben / ervaren. En het is niet erg om daaraan toe te geven. Zolang je ondertussen ook oog houdt voor de leuke dingen die het leven je nu te bieden heeft. xxx

  Like

 3. Misschien moet je niet wachten tot iemand je een winnend lotje overhandigt, maar moet je zelf meer actief op zoek gaan? Ik begrijp dat je graag een geschikte partner zou vinden, maar die komen meestal niet uit de lucht vallen. Zoek een hobby die je de gelegenheid geeft om nieuwe mensen te leren kennen of probeer eens een online dating site.

  Like

 4. Ik wil niet belerend overkomen maar ga op zoek naar dingen die jou een positief gevoel geven. Datgene dat jou gelukkig maakt (een leuke hobby/inschrijving aan de avondschool…nieuwe mensen leren kennen/..) Het positieve trekt het positieve aan en soms moet je het lot zelf een beetje sturen. Niets gaat vanzelf echter. En weet dat een relatie niet a priori een garantie is voor al het geluk in de wereld. Eerst gelukkig zijn met jezelf en je eigen situatie, pas dan kan je ook ruimte scheppen om gelukkig te zijn met een ander…

  Like

  1. Ik begrijp dat de suggesties hier goed bedoeld zijn, maar uiteraard probeer ik ook. Ik hoop dat dat ook op mijn blog te merken is. Anderzijds is mijn blog mijn plaats waar ik de dingen van me af schrijf. En soms voel ik me nu eenmaal zo (zeker niet altijd) en dan wil ik dat ook kunnen delen. Om het van me af te hebben, maar ook omdat ik merk dat veel mensen zo’n dingen niet kunnen delen en dat ik hoop dat zij er misschien ook iets aan hebben als het herkenbaar is.

   Like

   1. Ik kom met veel plezier jouw blog lezen en het is goed dat dat voor jou een plekje is geworden waarop je alles kan ventileren. Is inderdaad soms nodig ;-) .

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s