Lieze bouwt

Waarschuwing voor 2018

Een kleine waarschuwing voor het komende jaar hier op mijn blog. Het zou namelijk wel eens kunnen dat ik ga klagen. Over notarissen, architecten, lastige aannemers en moeilijke kleurkeuzes. Want de kogel is door de kerk: ik ga bouwen!

IMG_2314.jpg

De droom om een eigen huis te (laten) bouwen is er al heel lang. Toen ik nog tiener was, dacht ik al na over hoe ik mijn huis zou inrichten. 5 jaar geleden waren er dan de concrete plannen en zou ik gaan bouwen met mijn ex. Zo ver kwam het nooit en de plannen werden naar de achtergrond geduwd. Al gingen ze nooit helemaal uit mijn hoofd. Maar ik had te veel schrik om er toch weer mee bezig te zijn.

Tot nu. Want ik kan blijven twijfelen. En ik heb een project nodig, iets waar ik me echt op kan toeleggen en waardoor ik het gevoel heb dat ik stappen zet in mijn leven. Ik kan blijven wachten op een partner, maar dat als doel stellen is iets dat buiten mezelf ligt. Ik heb het niet in de hand. Dat huis bouwen wel. Al ben ik me er ook wel van bewust dat dat niet altijd van een leien dakje zal lopen. Ik zal ongetwijfeld gerust wel eens heel hard vloeken. Ook hier, dus het is maar dat jullie het weten.

Maar ik ga me er niet voor verontschuldigen: als ik gefrustreerd ben door mijn bouwavontuur, betekent dat wel dat ik er voor ga. Dat ik bijleer over bouwen, dat ik gedurfd heb om een grote stap te zetten, dat ik iets nieuws probeer, dat ik mezelf buiten mijn comfortzone duw, dat ik een verandering aanbreng in mijn leven en dat ik ga voor wat ik wil. Laat me dus maar wat vloeken en gefrustreerd zijn. Ik ben het dan toch maar mooi aan het doen!

 

26 gedachten over “Waarschuwing voor 2018”

 1. Oh, fantastisch, wat een mooie én goede stap! En al ben ik er zelf eentje, klagen over architecten (en aannemers en de rest) gebeurt hier op het werk regelmatig, dus laat maar komen ;-)
  Al wens ik je, naast de frustratie die er sowieso wel op bepaalde punten zal zijn, vooral een goedlopende bouw toe!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wooohooow! Bouw erop los! Voor alle mentale steun weet je me te vinden! Als je ooit hulp nodig hebt met iets waar ik niet meer kwaad dan goed doe, laat het weten. ;)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, bereid je daar maar op voor! Het gaat nooit van een leien dakje en dat is geen doemdenken, dat is realiteit. Ik kan je maar één goede tip meegeven: kom veel op de bouwplaats en controleer voortdurend. We lezen wel hoe het je verloopt…

  Like

 4. Heel veel succes! Het is een uitdaging. Ik zit ergens halfweg van een verbouwing waar ik alleen aan begonnen ben. Veel frustratie maar laat ons hopen dat het resultaat er mag zijn. Ik ga blij zijn als alles klaar is. Dus heel veel bewondering dat jij er ook alleen aan begint!

  Like

   1. Soms wil je je leven gewoon een nieuwe impuls geven en verlang je naar een plekje voor jezelf. In heel dat proces ook op Prince Charming gebotst, hij heeft ook z’n eigen huis alleen. Dus de toekomst biedt plots heel wat mogelijkheden! Probeer toch ook maar wat te genieten van het bouwproces, dat doe ik te weinig.

    Geliked door 1 persoon

 5. Ik sta min of meer hetzelfde avontuur te wachten in 2019-20 dus ik ben alvast benieuwd om je verhaal te volgen en dan kunnen we samen wat klagen desnoods ;) heel veel succes met deze nieuwe grote stap!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s