Lieze overpeinst

Mag ik nog eens buiten?

Mijn sociale agenda in januari is zo goed als leeg. Vaak klagen mensen deze maand dat ze zoveel verplichtingen hebben, maar bij mij is dat net niet zo. Ik heb geen grootouders waar ik nog langs moet gaan om nieuwjaar te wensen, geen kinderen die bij meters en peters nieuwjaarsbrieven moeten gaan voorlezen en geen verenigingen waar een nieuwjaarsreceptie wordt georganiseerd. En als de mensen rond jou die verplichtingen wel hebben, dan is er geen tijd meer voor andere dingen.

Ik besef heel goed dat mijn noden op het gebied van afspreken heel anders liggen dan die van anderen. Als je een partner hebt, dan heb je sowieso gezelschap, maar ook meer familie waar je tijd voor moet maken. Heb je dan ook nog eens kinderen dan zijn er hobby’s, feestjes en uitstapjes waar tijd naartoe gaat. Een uitje met vriendinnen is dan vaak een leuk tussendoortje, maar eentje dat niet zo makkelijk ingepland kan worden tussen de drukke bezigheden.

En uiteraard vindt iedereen het altijd fijn om elkaar nog eens te zien en dan is het ook altijd gezellig. Al lachend wordt dan door de anderen wel eens gezegd dat ze nog eens buiten mogen. En laat nu daar net het verschil zitten. Zij ‘mogen’ nog eens buiten (bij wijze van spreken natuurlijk he), maar ik ‘kan’ nog eens buiten. Het resultaat is hetzelfde: samen weg zijn, maar zij zijn weg van de drukte van het gezinsleven, ik kan eindelijk nog eens ontsnappen aan avonden die behoorlijk eenzaam kunnen zijn.

Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp heel goed dat het leven van anderen er heel anders uitziet dan dat van mij en ik verwijt hen dat niet. En ik probeer ook heel hard te genieten van de momenten dat ik wel plannen he en om daar energie uit te halen. Maar soms is de energie sneller op dan dat er terug wordt bijgetankt. En dan is alleen zijn echt niet fijn.

11 gedachten over “Mag ik nog eens buiten?”

 1. Zo herkenbaar! Onze weekends zijn ook vrij leeg deze maand, ik snap niet waar iedereen al die nieuwjaarsverplichtingen blijft halen. Wij zijn dan wel getrouwd, maar hebben geen hobby’s binnen het verenigingsleven, dus wij zijn na de vakantie wel klaar met al dat feesten. Ik hoop dat er toch wat leuke dingen op je pad zullen komen deze maand. Courage!

  Like

 2. Januari is zo’n saaie maand, iedereen heeft zoveel familiale verplichtingen. Hier zijn er ook 3 lege weekends na elkaar. Probeer al wat dingen te plannen voor februari, dan heb je weer iets om naar uit te kijken (moest dat nog niet het geval zijn)

  Like

 3. Ik heb het juist erg gedoseerd, waardoor het niet rustig is maar ook niet druk. Ik kies wat dat betreft nu meer voor mezelf en mijn eigen keuze/gemoedsrust. Helemaal prima toch!

  Mocht je ooit gezellig willen kletsen kan je me altijd mailen<3 #vindikaltijdleuk

  Like

  1. Ik vind rust ook zeker fijn om van te genieten. En ik durf er ook alleen op uit trekken. Maar heel vaak heb ik het gevoel dat rust geen keuze is maar een noodzaak omdat er geen alternatief is om samen iets te doen. En dat maakt het moeilijk.
   Bedankt trouwens voor je aanbod, is heel lief.

   Like

 4. Herkenbaar. Hier is dat nieuwjaarswensen ook allang achter de rug. Ik heb mezelf nu beloofd om me in een of andere vereniging in te schrijven met gelijkgestemden om dat ‘sociale’ aspect toch wat meer te kunnen opkrikken. Misschien is dat het overwegen eens waard?

  Like

 5. Voor mij iets minder herkenbaar, ik heb een lief en daardoor heb je sowieso al dubbele activiteiten, maar anderzijds ook het type dat energie haalt uit een paar dagen/weken alleen thuis zijn en genieten van lezen of dingen die ik al lang eens wou doen. Maar dat is iets persoonlijk, dus ik begrijp wel dat dat niet voor iedereen even eenvoudig is. Hopelijk kan je toch nog een paar leuke dingen plannen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s