Lieze overpeinst

Oef, getrouwd

Gisterenavond zat ik zoals ongetwijfeld heel veel andere Vlamingen voor tv voor Blind Getrouwd. En ook al spoorden een aantal mensen me aan, ik had me niet ingeschreven. Ik hoef niet zozeer met mijn kop op tv en al zeker niet om een wildvreemde in mijn huis te moeten opnemen. Maar het blijft wel een programma dat ik fijn vind om te zien. Al vond ik sommige dingen toch behoorlijk confronterend.

Op zich vond ik het een verademing om te zien dat er nog dertigplussers zijn zonder kinderen, die al lang alleen zijn en ook op zoek naar ware liefde. Ik kom namelijk heel weinig met zo’n mensen in contact en heb soms het gevoel dat we een uitstervend ras zijn.

Wat ik me nu wel bedacht, is dat het toch eigenlijk raar is dat iedereen zo blij is bij het nieuws dat er getrouwd gaat worden. Alle vrienden zijn super enthousiast en ouders zijn in de wolken. Dat is op zich gek. Want stel u voor dat iemand zonder dat programma zou zeggen dat ze trouwen met iemand die ze nog nooit ontmoet hebben, ook al spreken ze misschien al lang online met elkaar, dan verklaar je die toch gewoon voor gek.

Maar wat ik vooral frappant vond, was het geluk en zelfs een gevoel van opluchting bij de bruid en bruidegom zelf. Het moment waarop ze horen dat er een match is gevonden en dat je ze vooral ziet denken: er bestaat dan toch nog iemand op de wereld die bij mij past. Ik snap dat gevoel heel goed hoor. En ik hoop dat ik die opluchting ook nog ooit mag voelen.

En toch maakt het volgens mij iets duidelijk: hoe hard onze maatschappij bezig is met koppeltjes vormen. Naast alle apps, datingsites en single-events, zijn er dan ook nog eens tv-programma’s die mensen zo gek krijgen om te trouwen met een onbekende. Nu ben ik zelf iemand die daar echt heel erg mee bezig is, maar het maakt single zijn er niet altijd makkelijker op.

 

 

16 gedachten over “Oef, getrouwd”

 1. Ik zou het niet kunnen met een wildvreemde trouwen…..het idee dat er iemand zo dicht bij me komt zonder dat ik hem ken is een vreselijk gevoel…..een relatie is zowiezo giga moeilijk om dan op die manier te moeten starten, ik weet het niet……

  Like

 2. Ik vind het een interessant experiment, maar zou er nooit aan meedoen. Het halve land heeft al meteen een oordeel over je relatie… Bridget Jones heeft het in haar dagboek over smug married couples en die zijn helaas alomtegenwoordig. Ik ben ook getrouwd, maar ben de dagen als single niet vergeten, waar die ‘smug’ koppels me de oren uit kwamen. Er zijn absoluut voordelen aan single zijn!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het allemaal zo dubbel… Ik word dit jaar 32 en heb nog nooit een vriend/lief/partner gehad en lijk dat ook niet te missen. Collega’s en mensen die iets verder af staan vinden dat allemaal raar maar heb een hele grote familie en daar zijn zoveel nichten van rond mijn leeftijd die ook geen vriend hebben dus ik voel me daar zeker niet alleen in staan om het zo te zeggen.

  Like

 4. Soms mis ik een partner, maar meestal niet en soms vraag ik me dan af… mis ik een partner omdat de samenleving dat zo verwacht en vooropstelt. En soms vraag ik me af of ik niet gewoon veeeeel te kieskeurig ben.

  Like

  1. Haha, heel herkenbaar. Een mens begint zich echt af te vragen of het aan zichzelf ligt.
   Maar dat viel me dus heel hard op in het programma, dat de maatschappij het toch maar alleen normaal vindt als mensen een partner vinden.

   Geliked door 1 persoon

 5. Het programma vind ik ook heel fijn en in zekere zin ook wel boeiend om te volgen. Of ik het zelf zou doen, dat dan weer niet. Stel me daar toch heel wat vragen bij. Toch lijkt het alsof sommige van die blind getrouwde koppels het best wel met elkaar kunnen vinden. Sommige. Bij een van de vorige reeksen postte ik er ook iets over (Hoezo, blind getrouwd?). Wat ik er toen over schreef, daar sta ik nog steeds achter…

  Geliked door 1 persoon

 6. Als het niet op televisie zou komen, zou ik zéker meedoen moest ik nog single zijn. Maar dat concept bestaat helaas niet :-) Het lijkt me vreselijk om in zo’n periode door heel Vlaanderen gevolgd te worden… Maar wat een verademing om te zien dat ze weer gewone mensen hebben uitgekozen. Het zal in schril contract staan met wat vanavond te zien is in Temptation Island… :-)

  Like

  1. Hetgeen nog het dichtst in de buurt komt is een relatiebureau. Maar dat is duur en uiteindelijk regelen ze gewoon een contact en moet je voor de rest nog je plan trekken.
   Moest het niet op tv komen zou ik het ook overwegen denk ik. Al is dat echt officieel trouwen voor mij misschien ook niet echt nodig.

   Like

 7. Goh ja. Wij zijn een klein beetje soort van blind getrouwd zonder te trouwen (na een week samenwonen, na 3 maanden een huis gekocht en op acht maanden zwanger), en de reacties waren heel verschillend. Wij zijn echt een koppel sinds de eerste keer dat we elkaar zagen. Paar uur gebabbeld, gekust en boem patat. De mensen die mij echt goed kenden, die zagen aan mij dat het goed was. Ook al was het een zotte onbekende. En zeven jaar later heeft niemand het er nog over :)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s