Lieze blogt

Zo herkenbaar

japan-2218788_1920

Herkenbaar, het is een woord dat ik vaak in de reacties op mijn blog zie terugkomen en dat ik vaak ook in reacties op andere blogs gebruik. En het is ook 1 van de redenen dat ik graag blog. Want op die manier geeft bloggen vaak de bevestiging waar ik naar op zoek ben.

Hier op de blog kan ik soms over dingen schrijven waar ik in de buitenwereld niet zo makkelijk over kan praten. Soms twijfel ik of ik over bepaalde dingen wel zou schrijven (om het dan meestal wel te doen). Maar vaak ben ik achteraf wel blij dat ik het geschreven heb en dat iemand het herkenbaar vond. Dat ik niet alleen ben in het gevoel of de situatie die ik beschrijf. Dat je alleen voelen, onzeker zijn over dingen, een slechte dag hebben bij iedereen wel eens gebeurt. En dat het niet erg is als ik er over schrijf.

Dat gevoel van herkenbaarheid heb ik trouwens ook vaak als ik blogs van anderen lees. Daar worden sommige dingen soms zo raak onder woorden gebracht dat ik kan denken: wow, dat zegt nu eigenlijk helemaal hoe ik het ook aanvoel.

Op die manier geeft bloggen mij dus bevestiging. En daar lijkt in de ‘echte’ wereld soms minder plaats voor. Eerst dacht ik dat dat kwam omdat ik vaak omringd ben door mensen die in een andere situatie zitten als ik. Maar dat is bij de bloggers eigenlijk ook vaak zo. Het zal dus eerder zijn dat er in de buitenwereld misschien wat minder plaats voor is om over die dingen te praten en er verder op in te gaan. En dat mis ik wel eens. Bedankt dus om herkenbare blogs te schrijven en mijn verhalen ook herkenbaar te vinden. Mij heeft het al geregeld geholpen.

9 gedachten over “Zo herkenbaar”

 1. Ook hier kan ik ‘herkenbaar’ op antwoorden :-). Ik denk dat veel bloggers introvert zijn, en hun ei beter kwijt kunnen door te schrijven dan door te spreken, en dat er daardoor veel persoonlijke stukken worden neergeschreven. Ik zou zelf ook persoonlijker willen schrijven, maar ik vind niet dat ik goed kan schrijven, en een ander kan het altijd veel beter verwoorden :)

  Geliked door 1 persoon

 2. Maak daar maar drie keer van :-) Zelf vind ik het ook wel fijn om te lezen dat er anderen zijn met gelijkaardige verhalen of dat jij niet de enige bent die met dergelijke dingen worstelt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, ook ik kan hier ‘herkenbaar’ op antwoorden. Het doet af en toe gewoon deugd om te lezen dat je niet de enige bent, dat iedereen met bepaalde dingen worstelt. En ik denk inderdaad dat er in blogland veel gelijkgestemde zielen zitten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik voel mij echt veel beter in mijn vel sinds ik blogs lees en zelf blog over de leuke en de rottige dingen in het leven. Het is belachelijk dat we altijd denken dat we alleen zijn met dingen want ik bedoel, hoeveel mensen lopen er niet rond op de wereld? Er moeten er toch nog zijn die strugglen? Maar om het dan echt ook te lezen bij iemand anders is wel fijn en vaak inderdaad herkenbaar. En wat Fieke zegt denk ik ook!

  Geliked door 1 persoon

 5. Het voordeel van het te schrijven is ook dat er makkelijker over te praten valt. Mensen waar je al eens mee op café pinten gaat drinken beginnen plots over iets dat ze hebben gelezen.
  De gesprekken over slechte seks voerde ik niet meteen met vrienden. Nu wordt er al eens gezegd “Ja, moet ge nu wat weten, ik heb dat onlangs ook nog voorgehad ..”
  Of, ‘laat zitten ik betaal wel, ge hebt toch geen geld :) ‘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s