Lieze overpeinst

Altijd een oude foto

photo-256888_1920

Wat op mijn kast staat in de living durft al wel eens te veranderen. Tijdens de feestdagen zit daar mijn Kerstman tussen de lampionnetjes, er stond al eens een vaas met kurken en lampjes, wat souvenirs van op vakantie. En foto’s.

Nu nam ik die foto’s overlaatst bij het opruimen eens vast en besefte dat ze misschien wel eens aan een update toe zijn. Want de foto met mijn studievriendinnen, daar ontbreekt eigenlijk iemand op die er de dag van de foto niet bij kon zijn. De  foto van mijn schoolvriendinnen is verouderd omdat één van die vriendinnen ondertussen zoveel gewicht kwijt is dat je haar niet meer zou herkennen. En op de foto met mijn beste vriendin staat haar dochtertje die ondertussen niet meer zo’n klein meisje is. Tijd voor vernieuwing dus, om eens nieuwe foto’s te nemen om die oude te vervangen.

Alleen gaat dat niet met alle foto’ s die er staan. Want in het midden staat altijd de foto van ons gezin. Eentje genomen de laatste Kerstmis dat we nog allemaal samen waren. En ook al trek ik maar een raar gezicht op die foto, hem vervangen kan ik niet. Want er komt geen moment meer dat we nog eens alle 4 samen zijn om een nieuwe foto te maken. Geen update mogelijk dus. En dat is triest. Want gelukkig zijn er andere mensen in mijn leven waar ik nog heel wat mooie foto’s van kan maken zodat die foto’s een verhaal kunnen vertellen van de evolutie die we samen doormaken, maar er zal altijd een ietwat gedateerde foto tussen staan die we niet meer kunnen herdoen.

8 gedachten over “Altijd een oude foto”

  1. Dat is erg confronterend, kan ik me voorstellen en heel begrijpelijk dat je die specifieke foto wil behouden. Veel sterkte op zulke momenten toegewenst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s