Lieze bouwt

Lieze’s droomhuis

 

img_02161

Ik schreef het zondag al, het is er, mijn eerste voorontwerp. Het is voor een groot stuk hoe ik het me had voorgesteld en over sommige dingen moest ik even laten bezinken omdat ik ze me misschien een beetje anders in mijn hoofd had. Op sommige dingen vertrouw ik de architect natuurlijk, want het is wat in haar hoofd zit en niet in dat van mij dat het huis gaat recht houden. Maar verder moet het natuurlijk wel naar mijn goesting zijn.

Maar natuurlijk vraag je op zo’n momenten ook de mening van anderen. Want iedereen rond mij is enthousiast om de plannen te zien en dan kunnen ze ineens goede raad geven. Alleen werd ik de afgelopen dagen een beetje opgedraaid van alle input die ik kreeg. Een aantal dingen waren nuttig: over de hoogte van de kroonlijst, de plaatsing van de unit van de vloerverwarming, de vorm van de voordeur… Allemaal goeie dingen om te bespreken bij de volgende afspraak met de architect.

Maar op sommige dingen zat ik wat minder te wachten. Want ik weet dat het geen klein huisje is dat ik ga zetten, het wordt een gezinswoning. Voor het gezin dat ik nu (nog) niet heb. Maar er is dus wel rekening gehouden met meer dan 1 slaapkamer en een grote eettafel, om maar iets te zeggen. En dat lijkt sommige mensen te verbazen. De opmerking die ik het minst leuk vond om te horen was waarom ik eigenlijk kinderkamers had voorzien op het plan. Want al ging de grootste discussie over het feit of er voldoende bergruimte is, hetgene dan vaak precies niet gezegd wordt is dat ik voor mij alleen toch niet zoveel plaats ga nodig hebben.

Dit huis bouwen is mijn droom. Eentje die ik al zo’n 20 haar heb. Een droom waarbij ik wel had gehoopt dat ik hem niet alleen ging realiseren, maar een droom die ook zonder partner heel erg overeind blijft en waarvoor ik na veel jaren eindelijk durf gaan. Maar dat neemt niet weg dat ik dat huis wil bouwen voor het leven dat ik voor me zie in de toekomst. Een leven dus waarin er in dat huis ook nog andere mensen rondlopen. Is dat nu zo raar? Ik weet niet wat het leven brengt, dat weet niemand, maar mijn dromen nu klein houden (letterlijk en figuurlijk), dat lijkt me alleen maar zonde.

Dus alle raad over hoe ik het huis nog praktischer en mooier te maken is welkom, maar de rest van de commentaar, dat ze die maar gewoon voor zichzelf houden.

9 gedachten over “Lieze’s droomhuis”

 1. Ik wens je heel veel succes met je project. Mocht je in de toekomst nog praktische vragen hebben, neem dan eens een kijkje op het Bouwinfo forum (of Livios forum). Wij hebben daar heel veel goede tips gekregen tijdens onze verbouwing.

  Like

 2. Best wel herkenbaar. Ik heb het afgelopen 1,5 jaar verbouwd en hopelijk is tegen september alles rond eindelijk. Maar iedereen geeft altijd commentaar op wat niet goed is, maar zelden krijg ik complimenten over wat er wel goed uitziet. Of als ik goeie stielmannen zoek, moet ik ze zelf zoeken en komt niemand met suggesties maar owee, want die had ik toch beter niet gekozen. Tja, had dan een betere voorgesteld eh… Kleine frustraties die soms ook groot worden. Maar laat je niet kennen en doe waar jij zin in hebt! Jij moet er in wonen en je mag er best trots op zijn dat je dat in je eentje voor elkaar zal krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Als je de kans hebt om je dromen te realiseren, dan moet je dat doen. Uitstellen is zonde, zeker als het in je hoofd blijft zitten. Ik spreek uit ervaring….
  En anderen hebben altijd commentaar, maar het is jouw huis en jij moet er in wonen en je geluk vinden. Het is altijd handig om rekening te houden met wat zou kunnen komen en als het allemaal anders loopt dan je had gedacht of gehoopt, dan is er nog geen man overboord.

  Geliked door 1 persoon

 4. Maar bah, denken mensen nu echt geen twee seconden na voor ze iets zeggen?! Iedereen die jou een beetje kent, weet toch dat je een grote kinderwens hebt, dus dan is het toch logisch dat je een huis mét kinderkamers wilt. Ik hoop dat het je lukt om dat soort opmerkingen te negeren en vooral te genieten van de bouw van je huis en al het toekomstig geluk dat het in zich draagt!

  Geliked door 1 persoon

 5. Je moet vooral doen wat jij zelf wil. Ik schrik echt van die opmerkingen…
  Als je nog tips zou willen, mag je mij altijd een mailtje sturen met de plannen. Ik wil er met mijn achtergrond (interieurarchitect) altijd wel eens naar kijken :-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s