Lieze leeft

Hoe werk jij?

calendar-1990453_1920

Ik geniet nog van een paar daagjes vakantie, maar maak ook alvast goeie voornemens voor als ik terug aan de slag ga. Want zoals ik eerder al schreef, is mijn jobinhoud op mijn vraag wat veranderd en dat betekent nu dat het nog een beetje zoeken is over hoe ik mijn huidige takenpakket combineer. Ik krijg het allemaal wel gedaan, maar ik denk dat ik het momenteel nog niet op de meest efficiënte manier aanpak. En daarom ben ik benieuwd naar jullie tips.

Enerzijds begeleid ik in mijn werk mensen, wat betekent dat een deel van mijn tijd wordt opgenomen door afspraken die ik met hen heb en de feedback die ik geef en moet uitschrijven. Anderzijds doe ik rond die begeleidingen ook een hele hoop administratie voor mezelf en de andere adviseurs. En daarnaast doe ik ook nog voor een groot project met de overheid alle rapportering die er gevraagd wordt. Een zeer afwisselende combinatie van taken dus.

Ik gebruik al heel veel praktische tips die je overal tegenkomt over timemanagement, maar ik heb nog wel de slechte gewoonte om heel veel dingen door elkaar te doen. Als ik met iets bezig ben en er komt telefoon, dan is dat nog logisch, maar ook als er geen onderbreking van buitenaf is, dan durf ik al eens teveel balletjes tegelijk de lucht inhouden en echt productief is dat niet. Ook nee zeggen tegen een klant, blijf ik al eens moeilijk vinden. Want ook al weet ik zelf wel dat het niet is omdat er niks in mijn agenda staat, dat ik niks te doen heb, maar ik ga dan toch sneller overstag om er toch nog een afspraak tussen te proppen.

Maar goede voornemens dus, om wat minder te multitasken en zo meer gedaan te krijgen. En uiteraard zijn de dingen die rechtstreeks voor de klanten gebeuren belangrijk, maar ook de administratie en rapportering moeten de nodige aandacht krijgen. Dus hoe pakken jullie dat aan? Blokkeren jullie in de agenda ook tijd voor administratie of enkel voor afspraken en vergaderingen? Hebben jullie vaste dagen voor bepaalde taken? Hoe zorg je dat je agenda toch niet te vol geraakt ondanks goeie voornemens? En hebben jullie nog andere toptips? Laat maar komen.

14 gedachten over “Hoe werk jij?”

 1. Ik plan heel veel dingen in mijn agenda in, ook gewoon taken die ik moet uitvoeren. Soms omdat ik ze niet zou vergeten maar vaak ook om mijn agenda te blokkeren voor collega’s die anders te veel meetings inplannen :-) En verder probeer ik om in blokken te werken en dingen zoveel mogelijk te bundelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik plan alle taken in in mijn agenda. Mijn agenda staat altijd de volgende 2 weken 100% vol, maar meeste zijn geen meetings. Mails die een to do zijn, maak ik een activiteit in mijn agenda want de realiteit is dat die tijd nodig heeft. Als je door onderbrekingen een activiteit niet af hebt, moet je herschikken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zet heel veel in mijn agenda om niet te vergeten. Ik krijg vragen naar mijn hoofd geslingerd, waar ik zelf voor moet bellen en dergelijke, wagenparken beheren, dus ik plaats die dingen in mijn agenda. Maar dat is dan idd ook omdat ik teveel door elkaar doe. Ik ben dus geen goed voorbeeld en heb geen goede tips. :-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik maak veel lijstjes, om het overzicht te bewaren. Want ik werk niet enkel voor mijn klanten, maar werk ook projecten uit voor heel wat andere collega’s. Een baas over mijn planning ben ik vaak helaas niet, omdat mijn werk van anderen afhangt. Dat frustreert mij wel eens…

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb natuurlijk een totaal andere job. Maar ik maak enerzijds een Jaarplanning waarin ik alle vaste taken met een deadline spreid over het jaar, maand en weken. En anderzijds maak ik to do-lijstjes in m’n bullet journal per dag of op wat langere termijn, dat zijn ad hoc dingen die opduiken. Ik bekijk dan dag per dag wat ik moet doen. En als ik met echt grote projecten bezig ben, plan ik al eens een werkdag rond dat project in. Die dag werk ik enkel aan dat project, niets anders.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s