Lieze checkt in

Lieze checkt in #102

Lieze checkt in

Alweer een weekje voorbij, een week waarin ik nog wat vakantie had en er donderdag terug in vloog op het werk. Ideale timing want toen regende het toch de hele dag.

Eens gaan buurten bij de mensen, doen jullie dat nog? Dat lijkt er bij mij zo weinig van te komen en eigenlijk vind ik dat jammer. Dus toen ik overlaatst mijn nicht tegenkwam die zei dat ik nog maar eens moest binnenspringen, vond ik dat ik dat ook maar eens echt moest doen en zo zat ik zondag bij hen in de tuin om wat bij te praten. En wie graag eens bij mij wil komen buurten, altijd welkom hoor!

Nu ik vakantie had, had ik veel tijd om te lezen. In juli las ik 7 boeken! Maandag ging ik dus langs de bibliotheek om een nieuwe voorraad te halen. Nu ik niet meer thuis ben, zal het wel terug wat langzamer gaan maar er is nog altijd niet zo veel op tv, dus een goed boek in huis hebben voor ’s avonds is toch wel fijn.

Dinsdag was het tijd voor een tripje. Ik trok met mijn zus naar Kinderdijk. Hier niet zo bekend, maar het is  Unesco erfgoed in Nederland waar 19 beschermde windmolens uit de 18e eeuw staan in een mooi stukje natuur. Blijkbaar veel bekender bij andere toeristen want het liep er vol Italianen, Fransen en Chinezen (maar niet te vol om lastig te zijn). Ik vond het echt de moeite, ook al was het 36 graden. Op tijd een terrasje doen en mijn hoedje opzetten en dan was het te overleven.

img_03921

We bleven overnachten in het nabijgelegen Dordrecht in hotel Villa Augustus, wat al een trekpleister op zich is. En woensdag konden we dan het stadje gaan verkennen. Aangezien Dordrecht omringd is door water zijn er veel binnenhavens en kan je die leuk met een bootje verkennen. En de oer-Hollandse poffertes om de dag af te sluiten waren ook de moeite.

En dan was het donderdag terug werkdag. Ik had deze week nog geen afspraken gepland zodat ik er rustig terug kon inkomen en tegen de middag was mijn mailbox al helemaal bijgewerkt. Ik maakte maar ineens tijd om mijn agenda wat te plannen en blokken te voorzien voor bepaald werk, want dat was de tip die ik toch het vaakst kreeg na mijn vraag daarover.

Een andere manier om wat meer gestructureerd te werken is om efficiënte tools te hebben. Nog alles op papier doen is in mijn ogen niet zo efficiënt, dus stelde ik voor mijn vakantie de vraag of we geen digitaal systeem konden uitwerken. En hoera, na mijn vakantie was dat systeem er gewoon dus kon ik er vrijdag direct mee aan de slag gaan. Het vroeg eventjes wat tijd om alle gegevens er in te steken, maar nu dat gebeurd is, gaat dat systeem mij echt zoveel handelingen besparen dus ik ben fan.

Door op donderdag terug te gaan werken was mijn werkweek natuurlijk zalig kort en was zaterdag al snel terug daar. En soms is het helemaal ok om terug in het normale ritme te vallen: tijdens de week gaan werken en in het weekend boodschappen doen, poetsen, gaan paardrijden en wat op de manege blijven hangen. Het is een goeie oefening om in het nu te leven en vaak is dat nu helemaal zo slecht nog niet.

 

3 gedachten over “Lieze checkt in #102”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s