Lieze leeft

Glazen bol

marbles-1659398_1920

Als ik dat eens had, een glazen bol die me kon vertellen wat er nog komt. Niet dat ik alles wil weten, maar gewoon ter geruststelling dat de dingen die ik echt wil nog gaan komen. Mijn huis en telefoon staan vol spreuken die me er aan herinneren dat het wel goed komt, dat ik geduld moet hebben, dat er nog tijd is. Maar een spreuk is ook maar dat, en uiteraard geen zekerheid dat ze waar zijn. 

En die zekerheid probeer ik toch nog altijd te zoeken. Ik lees boeken en volg cursussen om me te leren positief in het leven te staan en de hoop te blijven houden. Als ik maar positief affirmeer dan komt nog wel op mijn pad wat ik verdien (maar wat is dat dan, vraag ik me soms af). En ik doe mijn best om me open te blijven stellen en nieuwe dingen te proberen zodat er voldoende kansen op mijn pad komen. Want hoe meer kansen, hoe meer kans op iets moois zou je denken.

Ik liet zelfs al eens mijn kaarten leggen. Ik weet eigenlijk nog altijd niet zo goed of ik er wel in geloof, maar ik kon maar proberen.  Het moest maar eens zijn dat iemand die knappe man effectief ergens kan zien aankomen. Ze zag die trouwens inderdaad aankomen, heel dichtbij. Het ging echt niet lang meer duren voor ik hem ging tegenkomen en hij zou voor mij vechten. Die voorspelling is ondertussen al een hele tijd geleden dus het is geen spoiler als ik zeg dat ze het mis had.

Uiteraard weet ik dat er niets of niemand is die me zekerheid kan geven over wat er nog op mijn pad komt. Ik mag nog zo hard hopen, denken of laten voorspellen dat ik nog een goeie partner ga tegenkomen en kindjes ga krijgen. Maar toch blijf ik een beetje op zoek naar hoop. Want soms is dat verlangen zo groot dat je je wil vastklampen aan elke strohalm, zelfs een waarzegster. Alleen jammer dag ook zij geen glazen bol hebben die werkt.

 

9 gedachten over “Glazen bol”

 1. Als je iemand vindt met een glazen bol, let me know!
  Ik ging normaal gezien zondag naar een paranormale beurs, maar ik heb afgezegd, ik ben te moe en eerlijk, ik geloof er niet in ..

  Like

 2. Ik snap dat je op zo’n momenten bevestiging zoekt. Ik zit dan soms op het internet vragen te stellen aan zo’n onnozel magic 8 ball… Helaas kan er niemand de toekomst voorspellen, maar we kunnen het inmiddels maar zo aangenaam mogelijk maken voor onszelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn zus en schoonzus zijn halverwege de 30 keihard aan t daten geslagen op n bepaald moment (tinder, speeddaten, vrijgezellenreisjes …) en hebben nu allebei een partner. Maar ze hebben er echt veeel tijd in gestoken. Mijn zus had er echt een degout van soms, van heel dat online daten en zo… maar ze is nu wel gelukkig verloofd:). Ik denk idd dat het heel moeilijk is om tegenwoordig iemand toevallig tegen t lijf te lopen. Iedereen is via zoveel andere kanalen op zoek naar n partner … We duimen in elk geval mee voor jou!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ohh… ik wilde dat ik ook zo’n bol had. Gewoon omdat het heden met al zijn hoop en onzekerheden met momenten zoveel makkelijker te dragen zou zijn als je wist dat het daarna echt goed kwam. Je hoeft niet eens details te weten, gewoon een definitieve ‘ja komt goed’ zou al heerlijk zijn he.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s