Lieze leeft

10 jaar geleden

Of de #10yearchallenge effectief een groot complot is van social media kanalen om gegevens te verzamelen of dat het gewoon een ludiek spelletje is, daar heb ik geen antwoord op, maar feit is wel dat iedereen ze al heeft zien passeren. Ook ik deelde een foto van 10 jaar geleden en nu. Maar een foto zegt lang niet alles over een leven, dus wou ik er eens wat dieper op in gaan (Isabelle van Boston Baby had trouwens in het weekend hetzelfde idee).IMG_0734

Begin 2009:

 • was ik zo’n 6 maanden verhuisd naar Hasselt en woonde ik voor het eerst alleen. Ik zag het een beetje als een nieuw begin omdat ik de jaren ervoor mijn draai niet altijd kon vinden.
 • Mama heeft heel hard geholpen met het inrichten van mijn appartement. Ze komt er niet zo heel vaak maar ik ga nog heel vaak naar huis (een mens moet ergens de was doen).
 • Ik ben werkloos, nadat ik een aantal maanden geleden mijn droomjob kwijtraakte. Ik ben daar helemaal ondersteboven van en heb het gevoel mijn identiteit wat kwijt te zijn. Ik wil graag in de evenementensector blijven werken, maar weet niet waar ik dan juist pas en solliciteer wat in het wilde weg, om in heel wat interimjobs terecht te komen.
 • Ik heb geen relatie en vind dat erg want de meeste van mijn vriendinnen zijn na hun studies gaan samenwonen en beginnen nu te spreken over trouwen en kindjes.
 • Ik heb een goede band met mijn vriendinnen van op school en de unief vroeger en we doen fijne dingen samen. Ik beslis ook om bij een singlesvereniging te gaan om nieuwe mensen te leren kennen.

Begin 2019:

 • Ik ben teruggekeerd naar mijn geboortestad en woon al terug bijna 6 jaar alleen. Ik ben bezig met bouwplannen en ook dat wordt hopelijk het begin van een periode waarin ik het minder moeilijk heb met mezelf.
 • Mama is al 4 jaar dood en zal niet meer zien hoe mijn huis op haar grond er uit ziet. Ze zal niet meer staan poetsen om te zorgen dat alles proper is voor ik verhuis of broodjes smeren voor de verhuizers of mee meubels kiezen.
 • Ik heb een job die ik heel graag doe, waar ik heel veel voldoening uit haal en waar ik ruimte krijg om te groeien. Ik werk met heel fijne collega’s en mijn talenten worden gezien en geapprecieerd.
 • Ik ben nog steeds vrijgezel en heb het daar moeilijk mee. Mensen rond mij zijn gesetteld en dat zou ik ook graag willen, maar het lijkt moeilijker en moeilijker te worden om iemand tegen te komen.
 • Ook nu zie ik nog de meeste van mijn vriendinnen van vroeger, waaronder ook een aantal vriendinnen uit de singlesvereniging waar ik destijds bij was.

De foto’s hierboven zijn genomen met ongeveer 10 jaar verschil, op dezelfde plaats en in hetzelfde gezelschap. En zo besef ik dat naast een constant gevecht met mezelf ook heel wat mensen een constante in mijn leven zijn geweest en dat geeft een fijn gevoel.
Over heel wat dingen heb ik nog steeds het gevoel dat ik nog niet ben waar ik wil zijn, maar op werkgebied heb ik bijvoorbeeld wel een hele weg afgelegd en zit ik ergens waar ik gelukkig ben.

 

15 gedachten over “10 jaar geleden”

 1. Mooie en pijnlijke terugblik. Vier jaar, verdoeme. Dan zou ik nu aan de laatste maanden met mijn moeder bezig zijn, wat gewoon te absurd is om zelfs maar over na te denken. Alleen is het voor jou natuurijk keiharde realiteit. Ik kan alleen maar blij zijn dat je op zijn minst in die tien jaar steeds (dezelfde) mensen rondom jou gehad hebt om je door zo’n periodes te helpen!
  En wat een verandering op werkgebied ook; super dat je je daar nu wel zo goed voelt!

  Like

 2. Zo eens de balans opmaken, dat kan deugd doen, maar ook pijnlijke dingen naar boven brengen natuurlijk… Je ziet er alleszins goed uit, ik kan eigenlijk niet opmaken welke foto de oudste is!

  Like

 3. Als je het zo neerschrijft, zie je pas echt de veranderingen, heel anders dan op een foto…
  Je moeder verliezen is heel heftig, maar gelukkig heb je nog heel veel dezelfde mensen rondom je

  Like

 4. Ik lees dus: ondanks het feit dat het niet altijd gemakkelijk geweest is en je ook grote tegenslagen hebt moeten verwerken, heb je een hele fijne job gevonden, ben je trouw gebleven aan je roots en ben je nu zelfs plannen in bakstenen aan het gieten.

  Goed bezig dus!

  En ik zie: je bent geen haar veranderd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s