Lieze leeft

Vakantievooruitzichten

img_0366

Soms denk ik met nostalgie terug aan het moment dat we met 3 vriendinnen in de laatste week van de januari-examens spontaan zegden dat het toch leuk zou zijn om in de lesvrije week eens weg te gaan en dat we een week later op de trein zaten naar Parijs. Of dat ik een weekje naar de zee ging met een vriendin die familie had waarvan het appartement nog een weekje leeg stond in de zomer. Ondertussen is vakantie plannen een veel grotere opgave. Vriendinnen gaan in de zomer immers met hun gezin op vakantie en nog iets anders plannen is vaak een grote uitdaging.

Ook dit jaar vreesde ik wat voor vakantiestress, maar ik probeer hem van me af te schudden. Een grote reis staat sowieso niet op het verlanglijstje. De centen gaan naar het huis natuurlijk. Maar ik wil niet alleen verlof nemen om met de bouw bezig te zijn, dus een citytripje zou wel fijn zijn. Inspiratie is er genoeg. Er ligt nog een bon te wachten voor een uitstapje en een touroperator stuurde onlangs een mailtje naar mijn blog met hun aanbod. Dus ik ga wel zorgen dat ik er nog even tussenuit ben voor de grote werken beginnen na het bouwverlof.

Het hoogst op het lijstje is een tripje naar Dublin om daar Ierse vrienden van de familie te gaan bezoeken, samen met mijn papa en zus. Het zou mijn 3e keer in Dublin zijn, maar dat vind ik helemaal niet erg en de laatste keer dateert ook alweer van meer dan 15 jaar geleden. Maar ook Lyon zegt me wel iets, zeker sinds ik dit blogbericht van Shirley, dus misschien probeer ik dat ook nog een paar dagen mee te pikken. Maar er zijn dus vooruitzichten. En dat is meer dan ik vorig jaar kon zeggen.

9 gedachten over “Vakantievooruitzichten”

 1. Toevallig was ik vanmorgen in de trein ook aan het mijmeren over vakantie. Drie jaar geleden was ik voor de laatste keer echt op vakantie met de ex. Naar Cuba voor mijn 40e verjaardag. Het doet me wel wat.
  En ik zou zo graag nog eens op zo’n echte uitrustvakantie gaan, niks doen, enkel aan het zwembad liggen, lezen, wat pootje baden .. maar alleen is daar ook niks aan, toch?
  Pffff onze tijd komt nog meid!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt! :) Ik mag van mezelf eigenlijk geen vakantie of weekendje weg boeken tot ik een nieuwe baan gevonden heb, maar het begint behoorlijk te kriebelen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Dublin is mijn favoriet, maar als landverhuizer ben ik bevooroordeeld ;)
  Heb je er ooit al een cliff walk gedaan? Zowel die in Howth als de wandeling Bray – Greystones vinden wij de moeite en kun je doen met de Dart (openbaar vervoer). In de late zomer kun je de helft van de wandeling zelfs braambessen snoepen die langs de kant ervan groeien :D

  Geliked door 1 persoon

  1. Klinkt tof. Is dat zwaar (als in, is dat te doen voor een papa van 75)?
   Ondertussen is het zo goed als zeker dat we eind juli naar Dublin afzakken, dus als je nog tips hebt, mag je ze zeker bezorgen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s