Lieze overpeinst

Vakantiestress

beach-984200_1920

Het bestaat blijkbaar echt, vakantiestress. In veel vormen blijkbaar: de grote nood aan een perfecte reis te kunnen maken, het stressen om alles op tijd klaar te krijgen, te veel plannen hebben om allemaal gedaan te krijgen in het verlof… Behalve dan bij mij. Mijn vakantiestress komt vooral omdat er dan bij mij het grote niks komt. Ik heb binnenkort 3 weken vakantie ingepland. 3 weken waarvan ik een paar maanden geleden dacht dat dat een welgekomen rustperiode zou zijn. Maar 3 weken waarvan ik nu vooral schrik heb. Want ik heb geen plannen voor de vakantie. Geen enkel.

Dat heeft 2 grote redenen: ik heb zelf besloten om dit jaar vooral te sparen aangezien er een huis moet betaald worden. En hoewel mijn groepsreis vorig jaar best meeviel, zag ik het niet zitten om daar dit jaar zoveel geld aan uit te geven. Jammer dat zo’n dingen al snel behoorlijk duur zijn. Al heb ik zelfs zitten kijken voor een paar daagjes aan zee en ook dat durft nogal oplopen van prijs.

De 2e reden is dat mijn geplande vakantie nogal hard samenvalt met het moment dat de mensen in mijn leven op reis zijn met hun gezin en/of partner. Beetje ongelukkig gekozen misschien van mij, maar het is altijd een evenwicht zoeken tussen toch in de schoolvakantie thuis zijn want meer andere mensen die verlof hebben en rekening houden met collega’s met kindjes die hun verlof veel langer op voorhand boeken dan ik.

Ik denk dan ook dat ik mijn vakantie ga inkorten. In de gemoedstoestand waarin ik nu ben, denk ik niet dat ik veel rust ga vinden als ik 3 weken elke dag moet opstaan met de vraag: wat zou ik vandaag eens kunnen doen?  Misschien kan ik er meer van genieten als ik nog wat snipperdagjes neem voor leuke dingen en wat meer vakantie neem in het najaar. Te veel tijd om in mijn hoofd te kruipen kan nooit goed zijn.

 

 

9 gedachten over “Vakantiestress”

 1. Toen ik single was wilde ik wel heel graag op vakantie. Toen ben ik begonnen met wandelen in groepsreizen. Wel met kamperen dus in een tentje (die je zelf niet hoefde te dragen), omdat mensen die kamperen veel socialer zijn dan hotelmensen. ’s Avonds zit je gezellig voor je tentje, samen eten maken, lekker kletsen, echt heel gezellig. En dat heb ik tien jaar gedaan en toen leerde ik – tijdens zo’n vakantie – mijn Jan kennen. Dus het kan nog ergens op uitlopen ook.
  Sterkte met je plannen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Als je echt nog niets van plannen hebt, zou ik je verlof nu ook wat inkorten. Er komen vast nog momenten waar je er dan meer deugd van zal hebben vb als je voor je huis vanalles moet regelen of plannen, of wanneer meer vrienden thuis zijn om ze uit te nodigen en af te spreken of zo…

  Het is nu wel het topseizoen om naar allerlei festivalletjes te gaan of stads zomer activiteiten. Er is overal wel iets te doen.

  Zelf werk ik liefst de hele zomer door en plan al mijn vakanties buiten het hoogseizoen zolang ik dat kan ivm schoolplicht van mijn kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook weer herkenbaar :) Als single vind ik 3 weken alleen thuis zitten écht te lang. Ik heb het daardoor ook gesplitst. 1 week in juli en 2 in augustus. Als ik op reis zou gaan, zou ik ook eerder 3 weken nemen.
  Ik hoop dat je toch wat rust kunt vinden in je verlof.

  Like

  1. Ondertussen heb ik het aangepast naar 2 weken. De voorbije jaren had ik precies 3 weken nodig om op mijn plooi te komen maar had ik toch ook altijd een paar daagjes weg gepland. Nu maar eens anders aanpakken.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb nu soort van hetzelfde, maar dan anders. Ik ben niet single en ik heb geen vakantie – maar ik ben net verhuisd naar een stad waar ik zo goed als niemand ken en ik ben werkloos. Dus zit ik al twee weken in m’n eentje thuis met niet heel veel te doen en niemand om mee af te spreken. En ja, dat duurt lang. En ik krijg er ook stress van. Dus ik kan het me zeker inbeelden! Inkorten en in plaats daarvan wat snipperdagjes doorheen het jaar lijken mij een perfect plan, want zulke dagjes zijn écht belangrijk en geven massa’s energie en positiviteit. Denk dat je daar veel meer aan zal hebben!

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb ondertussen de aanvraag gedaan en afgesproken dat ik op zomerdagen zonder afspraak ook gewoon wel eens vroeger kan stoppen of later beginnen.
   Werkloos zijn is inderdaad niet fijn, ook meegemaakt. Is eventjes leuk maar niet weten hoe lang je vrijaf nog gaat duren is toch minder fijn. Zeker als anderen wel aan het werk zijn.

   Like

 5. ’t Is nu te laat en waarschijnlijk hoe dan ook wat kort dag, maar altijd welkom hier he! Niet dat Zwitserland goedkoop is, maar als je de overnachting al kan uitsparen is het toch al dat :-) Nu ik door de dokter thuis gezet ben, kan ik je zelfs veel gezelschap houden i.p.v. enkel ’s avonds.
  In alle geval: ik hoop dat je ondanks alles toch heel hard kan genieten van je twee weken verlof!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s