Lieze date, Lieze overpeinst

Geen marktpotentieel

shopping-cart-1275480_1920

Soms bekijk ik mijn eigen leven wel eens als de business plannen die ik begeleid in mijn job. Eén van de belangrijkste dingen waar ik altijd op hamer is dat in zo’n business plan moet worden aangetoond dat er marktpotentieel is, dat er dus iemand op het ondernemersidee zit te wachten. En nu ik mezelf de laatste tijd weer net iets actiever op de datingmarkt begeef, heb ik precies de indruk dat er voor mij geen marktpotentieel te vinden is.

Geef toe dat apps als Tinder en datingsites iets weg hebben van een grote webshop waarin mensen het gevoel hebben te kunnen gaan winkelen. Ze krijgen een foto te zien, enkele lijntjes productomschrijving en je kan er voor kiezen om die dan in het winkelwagentje te leggen of niet. Ik ben dan misschien een nicheproduct, maar soms doet het toch pijn dat het lijkt alsof er echt niemand is die me van het rek wil plukken.

Blijkbaar zijn er een aantal product eigenschappen die totaal niet goed in de markt liggen. Mijn doelgroep lijkt het bijvoorbeeld moeilijk te hebben met mijn kinderwens, iets wat niet optioneel bij te bestellen is maar integraal deel uitmaakt van het product. Ik wil ook liefst niet al te ver verscheept worden. En soms zit ik een tijdje in iemand z’n winkelkar, maar word ik er ineens zonder verklaring weer uitgezwierd.

Met al die ervaringen lijkt het marktpotentieel momenteel op nul te staan. En dan kan je kijken of het product moet worden aangepast, maar dat wil ik eigenlijk niet. Gelukkig moet er in mijn geval maar 1 klant zijn die overtuigd wordt van het bestaande product, helemaal zoals het is (meerdere is echt niet nodig), maar zou het nu echt enkel maar tot een verkoop kunnen komen als ik mezelf in solden zet?

 

11 gedachten over “Geen marktpotentieel”

 1. Hé wat een passende vergelijking, met het winkelwagentje. Af en toe swipe ik ook op Tinder, maar ik vind foto’s en een paar zinnen sowieso zo oppervlakkig. Ik betrap mezelf er altijd op dat ik mensen “judge” op het minste. Als in: gym addict? Nee, word ik gek van. Spelfouten? UGH. 30 zijn en feestfoto’s hebben? Ja daaaag. Spiegelselfies? Marginaal.
  Als ik die mensen in realiteit zou ontmoeten, dan weet ik dat ik sowieso minder streng zou zijn omdat ik vind dat veel mensen echt persoonlijkheid kunnen uitstralen. Ik ontmoette ooit iemand die ik leuk vond en achteraf kwam ik toevallig zijn Tinderprofiel tegen en dacht ik: my god, ik had die sowieso naar links geswipet. Ik ga er dan maar van uit dat andere mensen net zo denken als ik, dat troost ;). Ook al wil ik niet de oppervlakkige bitch uithangen, op de één of andere manier kan ik er meestal weinig aan doen.

  Like

  1. Heel herkenbaar hoor, ik maak ook al heel wat veronderstellingen op basis van een foto of een zinnetje. Ik probeer er wat op te letten, maar het is menselijk denk ik.
   Tinder is dus zeker niet ideaal, maar wel laagdrempelig dus daarom neem je er toch snel naar terug.

   Like

 2. Een nicheproduct vraagt misschien wat meer tijd om zijn doelpubliek te vinden, maar geef toe dat het je als koper ook meer voldoening geeft als je het uiteindelijk vindt dan producten waarvan er 12 in een dozijn zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Herkenbaar… ik vind tinderen teveel als shoppen. En mensen houden te hard vast aan een lijstje. Zo wil ik niet iemand die kinderen heeft maar kom ik die mens tegen in het echt en het klikt enorm goed dat geef je het wel een kans.
  Maar de hoop niet op geven, er zijn ook veel mensen die hun lief leren kennen via Tinder.

  Geliked door 1 persoon

 4. Via Tinder e.d. wordt er naar zoveel eigenschappen gekeken die dan afgevinkt worden op een lijstje. Op die manier zou ik mijn echtgenoot nooit leren kennen hebben, want hij voldeed daar niet aan. Om maar te zeggen, die dingen zijn zeker niet in steen gehouwen. Ik ben ervan overtuigd dat je meer dan de moeite waard ben en de juiste man dat zeker zal zien!

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede en herkenbare overpeinzing!
  In mijn geval is er best wat marktpotentieel voor mijn datingprofiel. Maar wat heb ik aan die >1200 swipes naar rechts? Daarmee zou ik in theorie drie jaar lang elke dag een date kunnen hebben, maar dat is niet waar het mij om te doen is. De gedachte alleen al. Pfff.
  Ach ja. Iets met een speld in de hooiberg, potjes en dekseltjes, en aanhouders die (meestal / hopelijk) winnen. :)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s