Lieze leeft

Plannen om plannen te maken

Als ik bedenk hoe het komt dat een aantal dingen niet zo vlotjes lopen momenteel, dan is er één ding dat ineens voor veel dingen naar boven komt. Mijn plan klopt niet. Ik ben vaak heel georganiseerd, maar tegenwoordig is dat een talent dat ik weer eens wat meer boven moet halen.

Om een weekmenu te maken bijvoorbeeld. De laatste weken ben ik net iets te veel op het laatste moment nog snel even iets gaan halen in de supermarkt. Nu is niet al het snel eten ook automatisch ongezond, maar de verleiding was vaak ook gewoon te groot om dan nog wat extraatjes mee te nemen die minder gezond zijn.

Bewegen is nog zoiets. Nu ik niet meer ga paardrijden en ook niet ben ingeschreven voor 1 of andere groepsles is sport iets dat niet meer in mijn agenda staat. En dus gebeurt er ook niks meer. In mijn hoofd neem ik me wel voor om zelf wat beweging te nemen of meer te wandelen, maar het waarmaken doe ik niet.

Gelukkig moeten bepaalde mails en papieren (zeker voor de bouw) voor een bepaalde deadline de deur uit, dus daar moet ik me dus wel voor zetten en die gebeuren dus zeker wel. En op het werk wordt ook alles afgehandeld, maar ik heb mezelf al een paar keer in de situatie gebracht dat ik op maandagochtend een afspraak zet waarvoor ik de week voordien geen voorbereidingstijd voorzie en daar doe ik mezelf geen plezier mee.

Ik ken dus mijn probleem, nu het nog oplossen. Want eigenlijk is mijn gebrek aan planning vooral een gebrek aan goesting. Ik moet me daar eens goed voor zetten, soms maar 10 minuten en daar werk van maken. Maar dat doe ik dus niet. Ik maak wel goede voornemens, maar uiteindelijk passeert het moment ook weer. Toch maar een aandachtspuntje van maken. En een schop onder mijn kont.

 

12 gedachten over “Plannen om plannen te maken”

 1. In ieder geval al goed dat je in ziet dat je het anders aan wilt pakken.
  Voor mij helpt bewust inplannen ook altijd onwijs goed. Dan kan ik er voor mijn gevoel ook niet onderuit komen. En zo zorg ik er voor dat ik voldoende tijd over houd voor mezelf, en niet alleen maar aan het werk ben.

  Like

 2. Ik snap dat wel. Zo is het me met de bouw niet gelukt om deze zomer te blijven sporten – al is bouwen ook heel fysiek natuurlijk! – en nu zijn sinds twee weken mijn danslessen weer begonnen en nu gaat dat zonder moeite want dat dit mee in de weekplanning.

  Like

 3. Ow jup! Wanneer ik zelfs niet meer aan plannen toekom, is dat bij mij echt een signaal dat er iets mis is en ik over mijn grenzen aan het gaan ben. Niet dat ik altijd alles plan, maar op zijn minst de grove lijnen, helpt al enorm (gelijk zo’n weekmenu, ik switch binnen zo’n menu nog wel, maar op zijn minst is er een leidraad i.p.v. op den bots iets te kiezen).

  Like

 4. Zonder een planning spartel ik gedurende de week maar wat rond, of ik ren rond als een kieken zonder kop in ’t ergste geval. Zonder een weekmenu wordt er enkel crap gegeten. Niet te doen gewoon!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s