Lieze date

Daten met een kater

gambling-602976_1920

Een date een kans geven. Hoe doe je dat? Door hem veel te laten zeggen? Veel te laten vragen? Er verschillende keren mee afspreken? Goed te luisteren naar wat hij zegt? Goed te kijken naar wat hij doet? Gewoon een open geest te hebben als je hem ontmoet? Of nog iets heel anders?

Ik weet niet wat mensen er mee bedoelen, maar ik hoorde de opdracht deze week verschillende keren nadat ik nog eens op blind date was geweest. ‘Je moet het wel een kans geven.’ En naar mijn gevoel heb ik dat gedaan. Het was een ok avond, maar het bleef ook bij gewoon ok. Verder deed hij me niks. Ik hoef geen vuurwerk, maar een klein prikkeltje dat maakt dat je uitkijkt om iemand nog eens te zien, dat was er ook niet.

Ik ben op dat gebied iemand die haar buikgevoel volgt. Ik maak geen risicoanalyses (zijn woorden, niet de mijne) om te bepalen of ik iemand nog wil terug zien. Maar blijkbaar weten heel veel mensen het beter dan mijn eigen buikgevoel. En ik heb misschien niet het beste track record als het op relaties aankomt, maar ik weiger te geloven dat mijn buikgevoel zo slecht is dat het daarom is dat ik nog alleen ben.

Al die commentaar zorgt er nu alleen voor dat ik een beetje met een kater overblijf. Ik heb mijn best gedaan, me open gesteld voor een nieuw contact, ben trouw aan mezelf gebleven. En als ik daar dan eerlijk over ben is er weinig ruimte voor. Het was dan ook een verademing toen iemand reageerde met: zoiets weet je toch direct na 1 keer. Want ik wist het inderdaad na 1 keer. En als ik het niet had geweten dan had ik het nog een kans gegeven. Maar alleen als mijn buikgevoel dat ook had gezegd.

13 gedachten over “Daten met een kater”

 1. Volledig met je eens! Ik date nu niet meer of toch zelden, maar ik had ook meteen door wanneer het iets kon worden of niet. Je merkt van de eerste date of er een klik is of niet. Daarom hoef je nog niet tot over je oren verliefd te zijn, maar je weet wel onmiddellijk of er een klik is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik volg je volledig. Ik ging een paar keer op een tweede date met iemand waarbij ik het niet direct voelde maar die toch genoeg troeven had om te vinden dat ik het nog een kans moest geven. Die tweede keren bevestigden alleen maar wat ik eigenlijk al heel snel wist op de eerste date, dat het niets ging worden. Niks mis met je buikgevoel daarin volgen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had eigenlijk helemaal geen zenuwen deze keer en ben echt mezelf geweest. Maar misschien was het gebrek aan zenuwen zelfs een extra teken dat het voor mij niet de juiste match was.

   Like

 3. Ik heb zelf nog nooit gedatet met iemand die ik op voorhand niet of amper kende, dus ik heb er geen ervaring mee. Maar ik ben er van overtuigd dat er een basisklik moet zijn, een soort gedeelde waarde in het leven om verder te gaan naar meerdere dates. En ‘om het eens kans te geven’. Heel stomme zin trouwens want je bent naar die date geweest, dat is toch een kans geven neen? 🙂

  Like

 4. Mensen hebben inderdaad nogal vaak een mening over relaties en daten hè … herkenbaar. “Je moet het een kans geven”, “je moet je er wel voor open stellen” en dan tegelijk ook “je mag daar niet naar zoeken, dat komt onverwachts”. Je buikgevoel is het allerbeste gevoel. Ik vind het knap dat je daar trouw aan blijft, ook al doet je omgeving je soms twijfelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat je na een eerste keer nog niet kan weten of het “de ware” (maar ja, wat is dat ook?) gaat zijn, lijkt mij evident. Maar dat je toch al wel iets kan voelen, al is het maar een kleine klik, dat vind ik ook zeker geen abnormale verwachting. Hoe lang vinden zo’n mensen dan dat je kansen moet blijven geven? Want je kan zo blijven met dezelfde persoon op date gaan zonder iets te voelen…

  Like

 6. Chapeau dat je naar je eigen gevoel luistert. Dat lijkt mij toch het belangrijkste. En je hebt het wel een kans gegeven vind ik door op date te gaan. Uiteindelijk moet je toch wel wat nieuwsgierig zijn naar die persoon voor een tweede date dus als dat er niet is lijkt het me ‘tijdsverspilling’. Maar ik heb geen ervaring met daten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s