Lieze leeft

Kerst – Wil je liever…?

christmas-2953719_1920

Vrolijk Kerstfeest!

Vorig jaar postte ik rond deze dagen een Kerst-tag. Dezelfde invullen lijkt me wat overbodig, veel veranderde er niet, dus ging ik op zoek naar een andere. Al moet ik bekennen dat het een samenraapsel is van veel verschillende waar ik dan een beetje mijn eigen ding mee heb gedaan.

Wil je liever…

… per ongeluk verklappen aan je nichtje dat de kerstman niet bestaat of een pakje vergeten kopen voor je ouders?
We trekken in de familie al jaren een lootje dus ik hoef niet nog eens extra een cadeau kopen voor mijn papa. Dat doen we wel met nieuwjaar, meestal samen met mijn zus dus de kans dat ik het zou vergeten is behoorlijk klein. En eerlijk gezegd denk ik dat papa het niet eens zo erg zou vinden als we geen pakje bij hebben.
Ik denk niet dat mijn nichtjes en neefjes echt geloven in de kerstman, maar absoluut nog wel in de Sint dus dat per ongeluk verklappen zou ik wel echt rampzalig vinden.

… Olaf of Sven uit Frozen als beste vriend hebben?
Mmm, moeilijke keuze. Olaf zou voor z’n vrienden door het vuur gaan (letterlijk) maar is ook heerlijk gek, dus volgens mij een zalige beste vriend. Maar Sven is ook wel een schatje, dus mag ik die dan als liefje kiezen?

… voedselvergiftiging krijgen zodat je niet kan mee-eten of iemand voedselvergiftiging geven?
Dan toch maar zelf voedselvergiftiging hebben, al eet ik uiteraard graag dus het zou me zwaar vallen. Maar verantwoordelijk zijn voor het feit dat de rest van de familie ziek wordt van eten dat ik heb gemaakt zou me nog lang blijven achtervolgen. Gelukkig moet ik meestal alleen maar voor de hapjes zorgen en eten van de traiteur opwarmen dus daar kan normaal niet al te veel mee mis gaan.

… kerst doorbrengen met mensen die je gekwetst hebben of kerst helemaal alleen doorbrengen?
Als het allemaal mensen zouden zijn die me gekwetst hebben en wat nog niet is uitgepraat, dan is het misschien wel gewoon beter om kerst alleen door te brengen. Ik denk niet dat ik het zo’n ramp zou vinden om met Kerstmis alleen thuis te zijn, maar wel als ik weet dat de mensen die ik graag zie wel allemaal samen plezier zitten maken en ik er niet bij mag zijn.

… exact krijgen wat je wilt maar moeten wachten tot nieuwjaar of een aantal middelmatige cadeaus krijgen die je dadelijk mag gebruiken?
Dan toch liever iets krijgen waar ik echt blij mee ben en echt kan gebruiken. Op dat gebied kan ik nog wel geduld opbrengen denk ik.

… een jaar onbeperkt mogen reizen of 2 jaar gratis boeken cadeau krijgen?
Als ik er iemand bij krijg om mee op reis te gaan, dan misschien dat, maar anders zou ik heel blij zijn met boeken natuurlijk.

… kerstetentje zonder jus of kerstetentje zonder alcohol?
Niet dat ik een drankorgel ben, maar een glaasje Prosecco of Cava bij het aperitief en een glaasje wijn bij het eten gaan absoluut boven saus op het vlees en de kroketjes.

 

7 gedachten over “Kerst – Wil je liever…?”

  1. Interessante dilemma’s, behalve die laatste – alcohol it is ;) – en de keuze tussen reizen en boeken. Maar dan zou ik voor reizen kiezen. Voor die boeken ga ik dan wel naar de bieb ofzo…
    Enneh, jij ook fijne kerstdagen!

    Like

  2. aaah jouw aangepaste vragen liggen me beter dan sommige versies van deze lijst die ik elders al tegenkwam en die me compleet irrelevante of bij het haar gerukte dilemma’s leken voor mijn leefwereld.

    Een kerst samenzitten met mensen die je gekwetst hebben zou wel een hele mooie kerst kunnen worden indien (!!) het allemaal uitgepraat kan worden met respect en empathie. Maar enkel dan. Als het risico te groot is voor zout op de wonde, pas ik ook liever.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s