Lieze leeft

Die vele kleine dingen

Lichtpuntjes, kleine gelukskes, gouden randjes, blessings, blije dingen. Iedereen heeft er een andere naam voor, maar het mag duidelijk zijn dat dankbaar zijn voor kleine dingen best wel een ding is in blogland. Ook ik probeer in mijn weekoverzichtjes veel meer stil te staan bij de goeie dingen, hoe klein soms ook. Want soms zijn net de kleine dingen degenen die het grootste verschil maken.

Dat zeg ik niet alleen, maar ook heel veel anderen ook. En soms wordt het zo mooi gezegd in een voice over op tv dat ik dat graag met jullie deel.

Het is niet van belang of we de grootste van de slimste zijn, of we de sterkste zijn, de dapperste of de meest competitieve. Het zijn de kleinste dingen die de hoogste waarde hebben. De blik die ziet, het oor dat hoort, de gedachte die wordt geuit… en de schakels in de keten van de liefde die ons allen bindt. (uit Call the midwife)

Vriendschap is geen groot ding. Vriendschap is het hebben van een persoon die je kunt vertrouwen met je portemonnee, je sleutels, je partner en je kinderen. Het is in staat zijn om de harde gesprekken te voeren en bereid zijn om te luisteren. Het zijn een miljoen kleine dingen. (uit A million little things)

Laat het een geheugensteuntje zijn dat zelfs op dagen waarop je hoofd zo vol zit met dingen die heel groot lijken, er altijd kleine dingen zijn die een gouden randje kunnen brengen.

 

 

 

 

 

10 gedachten over “Die vele kleine dingen”

  1. Mooie quote uit Call the Midwife, die is mij jammer genoeg niet opgevallen bij het kijken. Het lost niet alles op, maar bij mij helpt die focus op kleine dingetjes echt wel om door moeilijkere periodes te geraken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s