Lieze overpeinst

Connectie verbroken

telephone-pole-4829318_1920 (1)

Het gaat moeilijk. En ik voel me op de één of andere manier alleen staan. Al weet ik niet of ik me alleen voel omdat ik het moeilijk heb of dat het moeilijk is omdat ik me alleen voel. Het zal wel gewoon een vicieuze cirkel zijn. Mijn hoofd zit zo vol gedachten, twijfels en zorgen dat ik ver sta van iedereen, inclusief mezelf.

Op zo’n momenten is het moeilijk om mezelf graag te hebben. En ik merk dat ik net op zo’n momenten nog meer op zoek ga naar de bevestiging dat mensen rond mij me wel graag hebben. Dat ik graag gezien wordt. Dat er waardering is voor wie ik ben en wat ik doe. En het is makkelijk gezegd dat ik me dat niet moet aantrekken, want het gaat om jezelf graag zien, maar niet zo makkelijk gedaan.

En zo word ik nog onzekerder. Want iedereen heeft wel wat bevestiging nodig. En dan zijn er frustraties op het werk waardoor ik het gevoel heb alle connectie met de collega’s even kwijt te zijn. Dan zegt een vriendin iets dat ik helemaal negatief interpreteer. Dan ga je op date en maak je je gek met de vraag wat de ander nu eigenlijk wil. Dan merkt een klant iets op en heb je het gevoel dat je het niet goed doet.

Allemaal dingen die er alleen maar voor zorgen dat je het gevoel krijgt nog verder van de mensen rond je te staan. En daar is dan die vicieuze cirkel. Met maar 1 persoon die hem kan doorbreken, namelijk ik. Nu nog de bevestiging in mezelf vinden dat ik dat kan. En dat al die mensen rond mij eigenlijk wel gewoon voor mij aan het supporteren zijn, maar dat ik het gewoon niet altijd voel…

13 gedachten over “Connectie verbroken”

  1. Je bent niet alleen met dat probleem. Een goede vriendin van me voelt het net zo. Hersentrauma, moeten stoppen met werken en nu na 33 jaar haar man kwijt aan de buurvrouw. 😣 Hoe we ook proberen te steunen, het opstaan moet ze zelf doen hè. Ik hoop dat je de kracht in jezelf vindt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo voel ik me zo dikwijls, en ik ben zo blij dat jij dat hier vrank en vrij durft neer te schrijven.
    Dat maakt het leven net weer iets minder eenzaam.
    Dank je wel xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s