Lieze overpeinst

Buikgevoel

 

img_20200522_140033-1Deze quote staat sinds vorige week op het letterbord in mijn living. Toen ik ze er op zette leek het een boodschap die ik nodig had, maar elke keer als ik er naar kijk wringt er iets. Niet dat ik niet wil geloven dat die quote kan kloppen, maar omdat ik ze schreef met een bepaalde situatie in gedachten en dat ik nog niet doordrongen ben van het geloof dat het tijd is om het los te laten en te denken dat er dan iets beters in de plaats gaat komen.

Nu heb ik het wel eens moeilijk met loslaten, te moeilijk zelfs, waardoor ik veel te lang aan dingen (of vooral mensen) blijf vasthouden, tegen beter weten in. Als ik naar mijn ‘track record’ kijk, zou ik de quote dus misschien wel ter hart moeten nemen. Maar meestal had ik bewust of eerder onbewust  wel ergens door dat er iets mis zat. Deze keer zegt mijn buikgevoel iets anders en volgt het dus niet wat ik probeer te rationaliseren. Vraag is natuurlijk of mijn buikgevoel gelijk heeft.

Net omdat ik mijn buikgevoel vroeger wel eens durfde negeren toen het zei dat ik mis zat en ik daardoor maar vasthield omdat dat was wat ik kende, ga ik het nu misschien toch maar eens volgen nu het zegt dat het nog geen tijd is om los te laten. Of dat de juiste keuze is, zal moeten blijken. Ik heb geen glazen bol die zegt wat het juiste is. En moest ik me toch vergissen, dan zal ik maar hopen dat die betere ja nog altijd in het verschiet ligt.

7 gedachten over “Buikgevoel”

  1. Buikgevoel is tiptop. Waarschijnlijk weet je vaak van binnen tiptop of iets goed is of niet, maar laat je het door rationele dingen of andere meningen (o.a. maar ja… het hoort niet…) overstemmen, en neem je de foute beslissing. Dus volg je buikgevoel! Ook ik heb dat moeten leren. Maar heb mezelf heilig beloofd, het nooit meer te negeren!
    Ooit kwam er eens een nieuwe klant voor massage, en dan moet je altijd voorzichtig zijn, sommige (mannen) denken dat alles mogelijk is, inkl. erotic. En ik ben uiteindelijk alleen met een client. Vanaf het begin had ik een slecht voorgevoel. Maar ja, ik had klanten nodig, en tot op het laatste moment heb ik nog getwijfeld of ik hem niet toch met een smoesje zou afzeggen. Natuurlijk niet gedaan, en ja… die man dacht voor geld alles te krijgen… Dus na een kwartiertje hardhandig weer uit mijn praktijk gebonjourd… en mezelf heilig voorgenomen altijd naar mijn buikgevoel te luisteren, of in twijfelgeval er een nachtje over te slapen. Alzo zo zie je maar…. niemand is perfect.
    Succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s