Lieze checkt in

Lieze checkt in #205

Lieze checkt in

 

Mindermomenten
* Het was de laatste week van mijn vakantie, maar door alle nieuw maatregelen was mijn hoofd al niet meer helemaal in vakantiestemming. Al in het begin van de week werd duidelijk dat er in Antwerpen wat op til was, dus plannen maken was er niet echt bij. En toen duidelijk werd dat een aantal dingen toch een heel pak strenger worden, begon ik al te denken over mijn klanten op het werk die ik allemaal zal moeten bellen om hen opnieuw op een andere manier te helpen. Ik probeerde er zo weinig mogelijk mee bezig te zijn, maar het hing toch altijd een beetje in mijn hoofd.

* Ik deed deze week de stommiteit om toen ik even een deksel op mijn pan wou leggen, gewoon het dichtstbijzijnde deksel te nemen, dat eigenlijk niet zo goed paste. Resultaat: een deksel dat in de pan zakte en vacuüm trok. Tot op heden zit mijn vleesje daar dus nog steeds gevangen, want wat ik ook probeerde, lossen was er niet bij. De pan is nu bij een vriend met MacGyver skills, die ze hopelijk nog kan redden (de pan en het deksel bedoel ik dan, het vlees ga ik wijselijk niet meer opeten).

Gelukskes

* Ik mocht nog eens een dagje dogsitten en dan kom je met wandelen op plekjes waar je anders minder komt. Dat er hier vlak in de buurt zoveel konijntjes zitten wist ik niet, maar de hond vond dat in ieder geval heel leuk (disclaimer: er werden geen konijnen gekwetst tijdens ons uitje). 

* Een etentje dat in maart moest worden geannuleerd kon nu gelukkig wel nog doorgaan. Ik ging met mijn zus eten bij een Grieks restaurant en at daar heel veel lekkere dingen. Afsluiten deden we in een zomerbar aan het water. Hoe ze het daar georganiseerd hadden dat je gewoon via QR-code kan bestellen en betalen is iets wat ze van mij gerust ook nog na Corona mogen blijven houden.

* Een van de vriendinnen zit in quarantaine en dat is natuurlijk niet leuk. Ik had nog heel wat leesvoer liggen, dus samen met wat lekkers ging ik dat eventjes afleveren om die tijd toch iets aangenamer te maken. De babbel op afstand deed misschien nog wel meer deugd als de levering zelf.

* Om de vakantie af te sluiten trokken we een dagje naar de Beekse Bergen. We mochten Nederland nog gewoon in en eerlijk, daar was het alsof Corona amper bestond. Ik snap dat de maatregelen nodig zijn, maar soms is het ook wel fijn om ze even  te kunnen vergeten en min of meer normaal te doen. En al die olifanten, apen en giraffen trekken zich er ook niks van aan, die lagen gewoon te luieren in het zonnetje zoals anders.

7 gedachten over “Lieze checkt in #205”

 1. Haha, die disclaimer :-)
  En amai, dat is wel een straf vacuum als je dat helemaal niet meer los krijgt. Nog nooit voorgehad en zelfs niet eens bij stilgestaan dat dat zou erg zou kunnen komen vastzitten. Vanaf nu toch maar altijd het passende deksel nemen dus :-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Beekse Bergen is leuk! Ik snap best dat je hoofd al uit vakantiestemming gaat nu de maatregelen weer strenger zijn geworden bij je. Dat met die pan is echt een bizar verhaal. Ben benieuwd of de pan en het deksel nog te redden zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tijdens onze midweek in Nederland hadden wij ook het gevoel dat corona daar precies een gegeven was dat onbekend was. Maar wel fijn he dat jullie toch nog even konden genieten. En dat vleesje, dat zou ik precies toch ook niet meer opeten ;-) Wel benieuwd nu of de pan & deksel gered kunnen worden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Voor die pan: pan opwarmen en dan veel ijsblokjes bovenop het deksel leggen. Dan komt dat weer los. Is een of andere reactie die je met fysica kan verklaren. De uitleg snap ik niet maar ik heb zo ook een vacuüm deksel losgekregen.

  Like

 5. De pan én het deksel hebben het gehaald. Heel stom, maar gewoon door hard te trekken. En dan bedoel ik echt hard, want ik als slappeling had dat uiteraard geprobeerd, maar zonder resultaat. Maar een sterke vent kennen is soms toch een meerwaarde en die heeft met al zijn kracht het deksel los gekregen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s