Lieze overpeinst

Anderen geloven wel

steps-388914_1920

Geloven in was deze week al eerder het thema en ik ga er nog even op door. Ik schreef toen dat ik het soms moeilijk heb om te geloven in de toekomst, in geloven dat de droom van een gezin nog voor mij is weggelegd. Wat ik daarbij wel eens uit het oog verlies is dat moeilijk kunnen geloven in mezelf als partner en moeder, niet hetzelfde is als niet kunnen geloven in mezelf als persoon. En dan begin ik dus helemaal aan mezelf te twijfelen, in alles.

Dat is uiteraard een valkuil waar ik mee moet opletten, want het is niet omdat ik nu worstel met mijn toekomstbeeld, dat ik niet goed meer ben in mijn job, of geen goeie vriendin of zus kan zijn, of geen goed mens meer ben. Gelukkig weten de mensen rond mij dat wel. Die geloven harder in mij dan ik in mezelf.

Als ik het gevoel heb geen goeie adviseur te zijn, dan krijg ik peptalk van mijn collega’s dat ik wel mijn klanten goed help en dat al jaren zo doe. De mensen rond mij vragen mij mee om dingen te doen, dus daar kan ik uit afleiden dat ze me graag hebben en mij een goed mens vinden. En er is ook niemand in mijn omgeving die ooit al gezegd heeft dat ze vrezen dat ik nooit van straat ga geraken. Blijkbaar is het dus niet al te moeilijk om te geloven in mij, behalve voor mezelf soms zo’n beetje…

 

 

6 gedachten over “Anderen geloven wel”

 1. Het beeld dat anderen van je hebben en dat je van jezelf hebt, kan soms best verschillen. gek eigenlijk hoe dat werkt. Het is denk ik ook wel een teken dat we mensen om ons heen zo heel hard nodig hebben. Mooie blog weer!

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbaar. Vaak zijn dat bij mij momenten, die ook weer overgaan. Nu zien anderen alleen de output en jij ziet ook de weg er naar toe, en al het andere dat je wel of niet doet. Maar toch geloven in je zelf is belangerijk, maar kun je niet dwingen.

  Geliked door 1 persoon

 3. We zijn allemaal soms zo hard voor onszelf en schatten onszelf daardoor ook niet noodzakelijk juist in. Gelukkig ben je omringd door veel vrienden en collega’s die jouw kwaliteiten maar al te goed zien!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelf zit ik regelmatig met dezelfde vraag in mijn hoofd, zal mijn droom van een gezinnetje ooit nog uitkomen? Ik kan me dus heel goed voorstellen dat je het moeilijk vind om over de toekomst na te denken en hoop te houden. Gelukkig zorgen de mensen om je heen er wel voor dat je ondanks dat in jezelf blijft geloven. Soms hebben we die reminder gewoon even nodig van de mensen om ons heen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s