Lieze checkt in

Lieze checkt in #206

Lieze checkt in

Gelukkig had ik deze week redelijk goed bijgehouden wat ik hier wou schrijven, want als ik er vandaag nog aan had moeten beginnen dan was er geen post geweest vandaag. Ik heb de voorbije 3 dagen heel hard gewerkt op de bouw (met dit weer ja) en ben helemaal pompaf. En nu zit ik hier in mijn thuissauna een beetje uit te rusten. Het is hier 32 graden binnen dus ik droom meer en meer van mijn huis waar het volgende zomer hopelijk niet meer zo hoog gaat oplopen.

Mindermomenten
* Maandagochtend voor ik naar mijn bureau vertrok (al in, de trap af naar mijn thuiskantoor ;-) ) zag ik ineens iets hangen op mijn vliegenraam. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat het een zwerm muggen was (of toch iets dat er heel erg op lijkt). En ze zaten dan ook nog eens aan de binnenkant van het vliegenraam. Ik ben heel hard geweest en heb ze allemaal vermoord, maar vooral, van waar kwamen die in hemelsnaam?!

* Omdat we nu bijna overal een mondmasker moeten dragen, dacht ik van er nog snel even een 3-tal bij te maken. Dat snel even viel anders vies tegen. Geen idee waarom, maar het lukte langs geen kanten. Meerdere keren draad kwijt, draad gebroken, stof die bij elkaar trekt, naald in de vinger… De laatste paar steken heb ik zelfs met de hand gedaan omdat ik het zo beu was. Uiteindelijk ben ik dik 3 uur bezig geweest met 3 maskers. Maar ze zijn wel klaar.

Gelukskes

* Ik ging deze week terug aan het werk en het gaat zonder vakantieritme zijn denk ik want er staan heel wat afspraken gepland. Maar de afspraken die ik al had gingen allemaal heel goed, ik had het gevoel echt verder te geraken met de mensen. En ik ben ook weer een aantal dingen aan het proberen om goed alles op te volgen en zo hopelijk de stapel onder controle te houden. En zo lukt het hopelijk ook om de komende weken het werk te combineren met drukke bezigheden op de bouw.

* Eén van mijn collega’s verlaat ons over een paar weken voor een nieuwe job. In Coronatijden is het niet zo evident om een fijn afscheid te organiseren, want met alle collega’s een pint gaan pakken mag natuurlijk niet. Als alternatief gingen we haar met ons teampje deze week thuis verrassen met een picknick en dat was echt super gezellig.

* Ik print thuis eigenlijk nog amper. Gewoon omdat ik amper dingen op papier nodig heb die niet digitaal kunnen. Voor het werk is het echter wel eens handig om plannen op papier te kunnen lezen en notities te maken. Ik heb nog een printer van vroeger, maar die stond lang stil en toen ik die aan het begin van de lockdown terug wilde gebruiken, kreeg ik daar geen mooi geprinte pagina’s uit. Een deel van de tekst stond er gewoon niet op of heel licht en geveegd. Proper maken, nieuw inktpatroon, het hielp allemaal niet dus ik gaf het maar op. Deze week probeerde ik het toch nog eens omdat ik eigenlijk iets nodig had en nu ineens gaat dat gelijk niks. Vreemd, maar wel handig dus.

* Het wad dus heel hard werken op de bouw dit weekend. De timing was wat lastig gezien het weer, maar er moesten nu eenmaal een aantal dingen gebeuren om de planning te doen kloppen dus het was gewoon gaan. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn beste vriend, die heel hard kan werken en veel verstand heeft van de bouw en samen hebben we best wel wat verzet gekregen. De grote zolder is volledig geïsoleerd, de douche gecementeerd en boven is het klaar voor de pur. In augustus moet er sowieso nog heel wat doe het zelf werk gebeuren, naast dat van de aannemers. Maar wel trots op wat weeral gebeurd is de laatste dagen. 

* Tenslotte een kleine update over de pan en het deksel: ze zijn gered. Handig hoor, zo’n held in je vriendenkring hebben die op alles een oplossing weet.

6 gedachten over “Lieze checkt in #206”

  1. Als het nog kan, investeer in zonnewering voor je huis. Wij waren te laat om ingebouwde rolluiken te kunnen voorzien in het project (we kochten een nieuwbouw) en t is hier inmiddels ook 27 graden in de living…

    Like

  2. Pfoe, met deze temperaturen moeten werken op de werf… Wel fijn dat het vooruitgaat natuurlijk :-)
    Drie uur is inderdaad wel heel lang, maar tegelijk vind ik het echt wel bewonderenswaardig dat jij zelf mondmaskers kan maken!
    En blij te horen dat op zijn minst pan en deksel gered zijn :-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s