Lieze leeft

Aftellen naar de verhuis

Het is zover, ik heb mijn huur opgezegd. Dat betekent dat ik over een dikke 3 maanden verhuis naar mijn nieuwe huis. Of dat hoop ik toch, anders zal ik bij papa of vrienden moeten vragen om daar eventjes onderdak te krijgen, maar daar ga ik niet van uit.

Het was april 2013 toen ik introk in mijn huurhuisje. Ik had 3 maanden terug bij mama en papa gewoond toen ik uit elkaar ging met mijn toenmalige partner, maar ging al snel na de breuk op zoek naar een eigen stekje. Terug naar huis was gewoon een noodoplossing. Gelukkig kreeg ik via mijn zus al snel de tip dat mijn huidige huis vrij kwam (een collega van haar woonde hier voor mij). Ik zag het direct als de ideale plek om een nieuwe start te maken: een oud gerenoveerd pand, met tuin, geen te hoge huur en vlak bij het centrum maar wel rustig. Ik was redelijk snel verkocht.

Ondertussen zijn we meer dan 7 jaar verder. In 2013 had ik nooit gedacht dat ik hier zo lang zou wonen. Al voelt het helemaal zo lang niet, wat ongetwijfeld vooral betekent dat ik hier graag heb gewoond.  In die 7 jaar heb ik heel wat meegemaakt maar meestal voelde ik me hier echt goed. Al zat de droom van een eigen huis er uiteraard ook al heel lang in. Het duurde even voor de tijd er rijp voor was, maar nu ik al bijna 3 jaar bezig ben met dat droomhuis, wordt het nu ook wel echt tijd om te verhuizen.

Het zal een heel andere verhuis worden de vorige keren dat ik verhuisde. Toen stond mama elke keer dagen op voorhand mee te poetsen, ging ze mee naar winkels om meubels te kiezen en zorgde ongetwijfeld nog voor eten ’s middags ook. Deze keer zal het ik het zonder haar moeten doen. Gelukkig zijn er andere mensen om te helpen, maar op de dag zelf zal ik ongetwijfeld iemand missen die zo tot in de puntjes kijkt of alles wel proper en in orde is. Dat ik ga wonen op de plek waar zij in haar jeugd en daarna heel wat tijd heeft doorgebracht verzacht die pijn wel een beetje. 

Ik ben klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik heb heel veel supporters rond mij die 3 jaar hebben meegeleefd met het wel en wee dat komt kijken bij bouwen. De komende maanden voor de verhuis zullen ongetwijfeld nog pittig worden, maar ik kijk er wel naar uit. Om terecht te komen op mijn eigen plek, waar ik heel hard voor gewerkt heb. En waar ik hopelijk heel veel geluk ga vinden.

21 gedachten over “Aftellen naar de verhuis”

 1. Spannend! Ik ben ervan overtuigd dat die drie maanden snel voorbij zullen zijn en je je droomhuis ‘eindelijk’ je nieuwe thuis kan maken.
  Helpende handjes… je weet me te vinden hè! 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is een leuk vooruitzicht!
  Ik begrijp wel dat jij je mama mist… Ik vind het ook zo jammer dat ik mijn papa nooit geweten heeft dat ik een huis heb gekocht. Ik denk wel dat hij het hier leuk zou vinden maar zou het hem toch graag laten zien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Spannend. Maar dat monumentale pand ziet er ook super leuk uit. Ik woon graag in een oude binnenstad. Heeft meer charme als een nieuwbouwwijk. Hopelijk gaat alles naar plan. Alhoewel een bouwproject doorgaans langer duurt. Succes

  Geliked door 1 persoon

 4. Spannend en mooie vooruitzichten! Nu zal het even chaos zijn in je hoofd maar eens je goed en wel gesettled bent, zal die chaos snel verdwijnen :-) Ik kocht in november ook een huis en de maanden tot aan de verhuis was nogal chaos in mijn hoofd en huis. Bovendien verhuisde ik midden in de corona-crisis, eigenlijk aan het begin, 13de lockdown en de 18de verhuisd. Ik heb de dag van de verhuis wel paar dagen vervroegd uit schrik dat het niet meer zou mogen.
  Maar het komt goed :-)

  Like

 5. Oh wat spannend! Ik wens je een vlotte verhuis naar je eigen stekje toe. Het zal even druk zijn, maar ook wel fijn denk ik. Ik mis mijn mama ook altijd op sleutelmomenten, bij de verhuis was ze er hier bij (en idd, erop toeziend dat alles proper was en goed georganiseerd…) maar bij de geboorte van onze jongste niet meer… Dat blijft pijn doen… Maar het went ook wel…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s