Lieze overpeinst

Geen beste deal

De laatste weken kwam ik op 2 plekken de uitspraak tegen dat een goeie relatie er één is waarbij je allebei het gevoel hebt de beste deal van de twee gedaan hebt. Je moet dus allebei denken dat je geluk hebt met de ander en het lotje uit de loterij hebt gewonnen. En dat heeft me wel aan het denken gezet, want ik weet eigenlijk niet of ik al zo’n relatie heb gehad.

Door dat te schrijven wil ik niet het proces maken van mijn ex-liefjes, maar het is wel een belangrijk besef. Want in mijn vorige relaties liepen 2 dingen mis. Ofwel was ik samen met iemand waarbij ik niet het gevoel had echt de beste deal gedaan te hebben en merkte is na een tijdje dat de match niet goed zat. Ofwel was ik samen met iemand die ik zo graag zag dat ik wel constant dacht dat ik het lotje had gewonnen, maar zette ik mezelf daardoor zo hard in een onderdanige positie waarin ik dacht dat ik blij mocht zijn dat zo iemand mij graag wou zien dat ik dankbaar moest zijn dat ze mij ook wilden en ze zo eigenlijk misbruik van mijn goedheid liet maken.

Nu begrijp ik uiteraard dat dat niet goed was en dat dat relaties waren waarin het evenwicht helemaal niet goed zat. Maar als je je niet goed voelt over jezelf is het moeilijk om je daar los van te maken, want je moet sterk genoeg zijn om dan toe te geven dat je beter niet in een relatie zit dan in eentje die maar middelmatig is. Die valkuil zal altijd een aandachtspunt blijven voor mij. Want ik blijf het moeilijk hebben met alleen zijn. En ook al weet ik dat het niet waar is, het voelt niet als pech dat ik nog niemand gevonden hebt, het voelt als falen omdat niemand mij graag genoeg kan zien. Die goeie deal, die lijk ik maar niet te kunnen sluiten.

8 gedachten over “Geen beste deal”

 1. Ik heb dat gevoel alleszins wel over de echtgenoot. Niet dat hij perfect is, maar dat ben ik ook helemaal niet. Wel dat ik geen betere man voor mij zou kunnen vinden. Je moet nooit settelen voor minder, voor een onderdanige positie, dat is sowieso niet gezond en vooral niet vol te houden.

  Geliked door 2 people

 2. Wat je schrijft is wel herkenbaar, maar ik heb toch lichte twijfels over ‘de beste deal’. In die zin, dat het eerste gevoel inderdaad het best zo moet voelen, maar ik denk wel, dat gevoelens nog altijd wat kunnen veranderen, en dat een relatie altijd goede en slechte momenten zal kennen.

  Like

  1. Dat is zeker waar, geen enkele relatie kent alleen maar goeie momenten denk ik. Maar als je bij een partner bent die eerder vindt dat je gelukkig mag zijn om hem te hebben, dan is er gewoon geen goed evenwicht. Denk dat het daar dus gewoon over gaat, dat je over het algemeen allebei denkt dat je de ander hebt en dat die je beter maakt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Goede gedachten. Ik zeg altijd 1 + 1 moet meer als 2 zijn. Maar dan heb je het nog niet over de verdeling. En dat is ook belangerijk. Vaak profiteert de ene meer als de andere, is ook niet zo erg, als je maar niet werkelijk moet inleveren. Dus succes met de zoektocht.

  Geliked door 1 persoon

 4. ik ben van mening dat er best meerdere mensen zijn die bij mij zouden kunnen passen. Maar dat neemt niet weg dat ik heel content ben met de keuze die ik al die jaren geleden heb gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s