Lieze heeft een doel

3 goeie dingen

Het eerste topic van de najaarschallenge is niet enkel energie maar ook positiviteit. Die probeer ik sowieso al wel te zien en ze zit ook vervat in mijn kleine en grote gelukskes in mijn weekoverzichten. Maar voor deze blogchallenge wilde ik mezelf nog wat meer uitdagen en in navolging van Suus die sinds Corona dagelijks 3 goeie dingen deelt, wou ik dat ook wel eens een weekje doen.

dinsdag
* Een heel mooi compliment krijgen van een deelnemer na een workshop die ik heb gegeven, de deelnemer vond het een zeer professionele en leerrijke presentatie
* Een plagerige opmerking van een collega die me echt hardop deed lachen, zeker omdat ik zoiets niet van haar had verwacht.
* Ik had mezelf als doel gesteld om dit jaar 10.000 bezoekers op mijn blog te halen (vorig jaar waren het er zo’n 9000). En dat doel heb ik gewoon nu al gehaald. Niet dat het erg was geweest als dat niet zo was, maar toch fijn dat het hier blijft groeien.

woensdag
* Ik miste nog zwarte sneakers in mijn schoenenkast. De eerste die ik online bestelde zaten niet goed, maar 2e keer goeie keer want degene die ik nu kocht zitten wel als gegoten.
* Tijdens het werken ineens een lekker taartje voorgeschoteld krijgen.
* Spaghettisaus eten die ik nog eens helemaal gemaakt had zoals mama dat vroeger ook altijd deed.

donderdag
* Naast mijn lief wakker worden (daar ga ik nog lang van genieten, van dat gevoel).
* De locatie waar mijn opleiding doorgaat voorziet naast een lekkere lunch ook altijd nog een dessertje dus tijdens de pauze kan ik snoepen van een lekker vieruurtje.
* Mijn 4-maandelijkse onderhoudsbeurt bij de osteopaat, die uiteraard wel merkte dat ik een beetje in overdrive ben momenteel en dat ik dus wat moet opletten.

vrijdag
* Mensen van het immobiliënkantoor over de vloer krijgen voor de huur van mijn huidige huisje en beseffen dat ik er echt wel graag heb gewoond.
* Een vriendin blij maken met een verjaardagscadeautje, beetje te laat maar niet met minder liefde gegeven.
* Ik kroop in bad met een boek en veel badschuim en bleef daar meer dan een uur liggen.

zaterdag
* Met een beetje aanmoediging last minute nog boeken om te gaan paardrijden en dan een kei goeie les rijden en volk tegenkomen dat ik al lang niet had gezien.
* na 10 jaar of zo nog eens van nul helemaal zelf vol-au-vent maken en dan gelukkig complimenten krijgen dat het lekker is.
* Mijn zus die met heel leuk nieuws belt, want zoals jullie zondag al konden lezen gaat ze trouwen.

zondag
* Een ideale zondagochtend: wakker worden zonder wekker en samen uitgebreid ontbijten.
* Een boswandeling maken om een frisse neus te halen en veel paddenstoelen vinden.
* Een aantal afleveringen van House Rules kijken en daar een aantal interieurideeën opdoen voor later.

maandag
* Telenet bellen voor de nieuwe aansluiting in mijn huis en heel goed verder geholpen worden. Kwestie van bij de verhuis niet zonder internet en tv te vallen.
* Live verslaggeving krijgen van op de bouw over hoeveel mijn nieuwe zonnepanelen aan het opbrengen zijn, ik versta er amper iets van maar wel schattig hoe iemand anders daar in op kan gaan.
* Op restaurant gaan en een heel groot bord steppegras eten. We wilden eigenlijk in het weekend uit eten gaan, maar dat was niet gelukt omdat mijn vriend nog zoveel werk had en wie zegt dat je ook niet gewoon op een maandag kan gaan dineren om eventjes wat quality time te hebben.


21 gedachten over “3 goeie dingen”

 1. Steppegras, nog nooit gegeten haha! En ik probeer de laatste tijd in bad ook vaker een boek te lezen dan een serie te kijken, maar ik krijg daar altijd kramp van haha. (En stress dat ik het boek ga laten vallen, dat ook hahaha.)

  Like

 2. Hele leuke post weer. Volgens mij, kun jij het positieve blijven zien, ook als er veel negatiefs om je heen is. En dat is nu precies de kracht. Verder vind ik je taal zo mooi. Belgische woordcombinaties, die ik nog eens beter moet bestuderen. Nog een kleine opmerking, als ik je blog op mijn tablet (android) lees, dan is de opmaak erg basic, en niet zo mooi en licht als hier. Gek genoeg komt de inhoudelijke tekst van ook anders over wat de betekenis betreft. Succes!

  Like

  1. Dankjewel voor de complimentjes.
   En ik heb eigenlijk nog niet stilgestaan bij mijn blog-ontwerp. Ik heb een standaard WordPress ontwerp, dus ik ging er van uit dat dat overal goed werkte. Zal daar dan toch eens wat meer onderzoek naar doen.

   Like

   1. Ja, het funktioneert, maar ziet er best anders uit, en niet zo mooi als hier. Misschien is dat op een eenvoudige manier op te lossen. Het is toch je lay-out die een eerste indruk achterlaat. Gr.

    Like

 3. Wat leuk zeg, dat je je aantal bezoekers nu al hebt gehaald! En heel erg mooi om eens zo’n lijst bij te houden. Het laat je toch heel bewust stilstaan bij alle grote en kleine mooie dingen in het leven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Steppegras, nog nooit van gehoord :-)
  Fijn lijstje, altijd leuk om te lezen, zo van die kleine (en grotere) gelukjes. Ik duim dat je zus niet beperkt wordt door Coronamaatregelen en haar trouwfeest helemaal kan organiseren zoals ze wil.

  Like

  1. Haar verloofde wilde eigenlijk sowieso een klein feest, dus die heeft de timing voor het aanzoek goed gekozen ;-) Ik denk dat mijn zus graag iets groter wil, maar ze gaan ook bouwen, dus dat groot feest zal misschien voor daarna zijn.

   Like

   1. Hahaha, slim gezien van de verloofde :-) En ja, bouwen en een groot feest, dat klinkt financieel inderdaad niet evident.
    Dat steppegras wil ik zeker eens uitproberen, klinkt fascinerend. Mijn grootmoeder woont net op het randje van Vlaams-Brabant en Limburg, dus hopelijk is dat al “ver genoeg” om het bij haar in de buurt in een restaurant te vinden. En anders is het een goede reden voor een uitstapje Kempen of Limburg ;-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s