Lieze checkt in

Lieze checkt in #216

Lieze checkt in

Ik moet bekennen dat ik mijn weekoverzichtjes in de huidige vorm een beetje beu geraakte. Ze helemaal overboord gooien wil ik niet, dus dan maar eens iets anders proberen. Een beetje een samenraapsel van inspiratie die ik zie bij andere bloggers. Of het een blijvertje wordt weet ik nog niet, maar dat zie ik dan later wel weer.

Werk
Hoe schoon is het dat iemand echt compleet kan opgaan in zijn werk. Mijn lief heeft dat. Die wordt al heel de week blij van de opbrengst van mijn nieuwe zonnepanelen. Ik mis dat. Dat opgaan in mijn werk lukt de laatste tijd niet meer zo goed, maar is waarschijnlijk omdat ik 100 andere dingen aan mijn hoofd heb. Komt hopelijk wel terug.

Wat ik wel merkte is dat ik nu ik een aantal dossiers over van een collega die is weggegaan heb overgenomen, ik toch ook nog dingen door bijleer. Door te zien hoe zij mensen advies gaf in haar rapporten, maar ook door tips die ze geeft over mogelijke partners. Zo ontdek ik ook nog interessante dingen die ik zelf kan gebruiken in mijn begeleidingen. Dat die collega weg is, maakte ook dat ik uit mijn comfortzone moest komen deze week. Vroeger was zij vooral degene die kwam opdraven als er een filmpje moest worden opgenomen, maar nu was de eer dus aan mij. Zet mij voor een zaal van 500 man en dat gaat, laat mij iets op beeld doen en ik vind dat super spannend. Maar ik deed het dus toch, resultaat binnenkort te bewonderen op Instagram Stories en YouTube.

Huis
Er is veel interesse voor het huren van mijn huidige huisje. Dat is natuurlijk goed voor de huisbaas, maar dat betekent ook dat ik veel volk over de vloer krijg om te komen kijken. Het wordt wel gebundeld, maar toch, ik hoop dat er snel iemand gekozen wordt zodat ik dat stukje kan afsluiten en niet elke keer moet zien dat het opgeruimd is thuis. Al snap ik wel dat er veel interesse is, als ik de foto’s zo zie op de immosite dan zou ik er zo terug voor gaan.
Ondertussen ben ik mentaal helemaal klaar om te verhuizen. Woensdagavond was ik nog even op de werf en kon even kort in bewondering staan voor wat ik daar allemaal gerealiseerd heb. Het ziet er echt mooi uit en ik word er gelukkig van.

Het C-woord
De schrik voor een nieuwe lockdown bleek er al bij velen in te zitten. Ik was nog een beetje struisvogel en verwachtte wel strengere regels, maar een sluiting misschien niet. Want wie gaat dat in hemelsnaam allemaal betalen? Ik was redelijk veel op kantoor deze week (telkens met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard). Ik voelde misschien dat ik er nu maar zoveel mogelijk van moest profiteren omdat het ineens weer gedaan kon zijn. Er is geen verbod op naar het werk gaan, dus ik denk dat ik af en toe nog wel ga, maar we hebben ondertussen ook een paar positieve gevallen onder de collega’s, dus het is wel echt oppassen geblazen.

Mezelf
Mijn lijf wilt niet zo goed mee de laatste dagen. Ik weet niet of het gewoon de drukte en de stress is, maar misschien is het niet slecht om alles nog eens goed te laten checken. En de komende weken wil ik ook wel echt aandacht besteden aan tijd voor mezelf. Ik heb de laatste tijd amper gelezen bijvoorbeeld. Dat mijn boek bijna terug naar de bib moet, is hopelijk een goeie motivatie om hem nog wat vaker vast te nemen en uit te krijgen.


12 gedachten over “Lieze checkt in #216”

 1. Zorg goed voor jezelf in deze drukke tijden. Als ik mijn ontleende boeken ongelezen terug moet brengen naar de bib is dat voor mij ook vaak een moment om eens stil te staan bij de vraag hoe het komt dat ik geen tijd maakte om te lezen. Dat durft wel eens een teken aan de wand te zijn. Ik zit trouwens ook af te tellen naar verhuizen, met een paar maanden vertraging omdat de werf in het voorjaar door corona stil heeft gelegen, maar begin december zou het toch zover moeten zijn.

  Like

 2. Goed om even weer tijd voor je zelf te vinden. Het huis op je insta-foto vind ik werkelijk een droom. Ziet er groot uit. En nog origineel. Je kunt trots zijn, als je dat “zelf” gebouwd hebt. Dus naast alles doe je gewoon ongelovelijk veel. (waarschijnlijk behoor jij tot een van de weinigsten die haar doelen voor dit jaar niet alleen gehaald, maar ook nog overtroffen heeft!) Ik zou dat niet kunnen. En dat lezen, is er bij mij de afgelopen weken ook niet zo van gekomen. Ook door de verschillende coronamaatregels etc. wordt er gewoon heel veel van ons gevraagd. Overigens vind ik je weekoverzichten altijd interessant, en zoals deze is voor mij super. Gewoon een paar belangrijke of interessante items. Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn grote droom is altijd een eigen huis en gezinnetje geweest en het lijkt er op dat in dit rare 2020 mijn dromen ineens allebei uitkomen. Beetje gek eigenlijk wel. Voor dat eerste heb ik heel hard gewerkt natuurlijk. Ik ben er ook wel heel blij mee.

   Like

   1. Dat moet je een heel goed gevoel geven. Ik wens je al het geluk toe. Zo zie je maar, doelen stellen en hard werken wordt soms beloond. Heel veel succes…

    Geliked door 1 persoon

 3. Juist met alles rondom dat C-virus en de verhuizing is het denk ik extra belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen. En ik hoop ook voor je dat er snel een nieuwe huurder is gevonden voor je huidige huis, want elke keer kijkers lijkt me heel vermoeiend.

  Like

 4. Misschien is je lijf wat onder de indruk van die nieuwe relatie die ook nog eens bovenop al die andere drukte komt. Hoe leuk dat ook is, het is die eerste weken en maanden altijd best wel heftig ook he?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s