Lieze checkt in

Lieze checkt in #222

Lieze checkt in

Hier ben ik dan, vanuit het nieuwe huis. Nog volop tussen de dozen en de af te werken projecten, maar ik ben wel thuis. Soms voelt het nog een beetje raar, maar dat zal wel snel wennen.

Verhuizen
Vorig weekend was het dus zo ver. De week die er aan vooraf ging was best pittig, met foute tegels dus een badkamer die niet af kon geraken en veel gebel om heel veel dingen te regelen. Maar zaterdag stond de verhuiswagen voor de deur. Ik had ook wat helpers ingeschakeld (officieel mocht dat niet, maar eerlijk, zonder hen zou dat echt niet gelukt zijn en we hebben heel erg op de veiligheid gelet) en dus konden we ’s morgens starten met meubels demonteren en daarna alles inladen om het op het nieuwe adres uit te laden en stilaan de dingen een plekje te geven. Mijn tante had voor eten gezorgd (de familie had de week ervoor trouwens heel lief een beurtrol om voor mij te koken, wat een zorg minder!)

Natuurlijk zijn er nog heel wat dingen die moeten gebeuren en nog heel wat dozen die moeten uitgepakt worden, maar voor de gezelligheid staat de kerstboom al en ik kreeg zowel van familie als collega’s hele mooie bloemen dus de aankleding begint al wat vorm te krijgen. En het voelt goed als ik hier ’s avonds in de zetel zit. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost dit project, maar nu is het er en ben ik er echt gelukkig mee.

Slaap kindje slaap
Ook hier nog even een kleine update over. De timing was wat ongelukkig, maar ik deed de afgelopen week een slaaponderzoek. Ze zitten momenteel wat beperkt in plaatsen, dus ik hapte maar gewoon toe toen er plek was, waardoor ik mijn 3e nacht na de verhuis al ineens in een ander bed doorbracht. De week ervoor was ik bij de neuroloog geweest en die was heel direct, wat goed was, het gaf me het gevoel dat die goed kon inschatten wat er aan de hand is en dat er vorderingen gemaakt kunnen worden. Woensdag lag ik dan aan heel veel draadjes vast in het ziekenhuis om een nacht te kijken wat ik allemaal uitsteek als ik al dan niet slaap en binnenkort krijg ik daar alle resultaten van zodat ze een behandelplan kunnen opmaken. Hopelijk slaap ik dan vanaf het nieuwe jaar als een roosje. Ik trakteerde me alvast op een nieuwe matras bij de verhuis, want de oude was al 12 jaar oud en die ligt in ieder geval super goed.

Nu de grootste drukte van de bouw en de verhuis (hopelijk) achter de rug is, maak ik terug wat tijd om te bloggen en andere fijne dingen.


26 gedachten over “Lieze checkt in #222”

 1. Heel veel plezier in je nieuwe huis. Hoeveel kamers heb je? Ik vind het een hele prestatie waar je trots op kunt zijn. Overigens wat slapen betreft: in de alternative geneeskunde zegt men dat je bed in de noord-zuid richting moet staan. Heeft iets met het magnetisme te maken geloof ik. Mij heeft dat heel veel geholpen. En als ik naar onze poes kijk, zie ik ook vaak dat kop en nek in die richting zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi huis! Zo fijn dat je veel hulp kreeg van familie. Dat extra beetje warmte in deze tijden is extra fijn. Ik duim dat je snel duidelijkheid krijgt na het slaaponderzoek, of dat je plots in het nieuwe huis met nieuw bed ineens veel beter zal slapen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuke veranderingen, veel geluk in jullie nieuwe huisje!
  En wellicht een tip; probeer een verzwaringsdeken. Ik gebruik ‘m zelf vanwege mijn autisme en ptss, (maar het kan ook gebruikt worden voor andere slaapproblemen) en slaap er echt een stukje rustiger onder dan ik deed. Je ligt onder een deken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is; wat uiteindelijk heel erg meevalt omdat het over de volledige deken is verspreid. Ik slaap er echt wel een stukje rustiger onder.

  Like

 4. Zo lief van je familie om je de hele week van eten te voorzien.
  Proficiat, want een huis bouwen op je eentje, dat is een heel straffe prestatie! Veel plezier nu met genieten van je eigen plekje en de afwerking (die hopelijk, naast de badkamer) vooral bestaat uit leuke dingen, zoals africhting?).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik durf zo precies nog geen foto’s delen van de binnenkant omdat dat nog totaal niet in orde is (vind ik zelf), maar misschien moet ik toch gewoon ook de work in progress eens tonen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s