Lieze checkt in

Lieze checkt in #227

Lieze checkt in

Vorige week maakte ik een klassiek weekoverzicht. En toen ik dat aan het maken was, vond ik dat dat toch best saai leek. Er gebeurt immers niet zo veel anders dan thuis werken, tv kijken en in het huis bezig zijn. Maar net daarom lijkt het me belangrijk om stil te staan bij de geluksmomenten van de week, dus ik ga terug op zoek naar de toppers en de kleine gelukskes.

Mooie momenten
* Toch een goed voornemen voor dit jaar: de verhuis/Corona/moeheidskilo’s er terug af krijgen. Het voorbije jaar was daar weinig ruimte voor dus liet ik het maar even los, maar dit jaar kies ik voor zelfzorg en maakt dat daar deel van uit. Ik wou mijn lief echter geen lekkers ontzeggen op Verloren Maandag en kan met trots zeggen dat ik zelf weerstaan heb aan het worstenbrood en de appelbol (al heb ik van beide wel een hapje geproefd, dat dan weer wel).

* Ook grenzen stellen was een thema voor dit jaar en ook al is het misschien een kleine overwinning, het lukte me deze week toch om tegen een klant die veel te laat was met haar voorbereiding en er van uit ging dat ik dat er nog wel even bijnam te zeggen dat dat niet ging en de afspraak uitgesteld moest worden. En ook bij andere klanten probeer ik niet direct te denken dat het dringend is, maar geef ik aan dat het over een week of zo kan als mijn agenda al wat voller zit. Gedaan met voorbereiden op een afspraak buiten de uren om alles gedaan te krijgen.

* De tegelzetter kon deze week terug aan de slag nu de juiste tegels werden geleverd (ze hadden eerst de verkeerde kleur besteld). Ik ben echt helemaal verliefd op mijn roze hexagoon tegels. Ik zal nog even moeten wachten om hem te gebruiken want het douchescherm is nog onderweg en mijn vriend moet de kraan nog aansluiten, maar het is nu echt al super mooi.

Dat was minder
* Ik trapte bijna, gelukkig maar bijna, in een phishing mail. Amai seg, die was goed gedaan. Ik kreeg een factuur van Luminus in mijn mailbox en die leek exact op een echte. Aangezien er door de verhuis wat aanpassingen waren geweest dacht ik dus eerst dat het daardoor kwam dat het over een ander bedrag ging als normaal. Tot ik ineens in hele kleine lettertjes een leveradres zag staan dat niet het mijne is. Toch maar eens bellen naar de klantendienst en het bleek dus over een valse factuur te gaan.

* Ik vond het deze week moeilijk om mijn motivatie te vinden voor het werk. Ik ben al een tijdje niet meer op kantoor geweest en het ziet er naar uit dat telewerk nog wel een tijd verplicht gaat blijven en dat werkt wat op mijn gemoed. Ik merk dat de collega’s het ook hebben, dus we zijn het allemaal een beetje heel erg beu denk ik.

* Ik heb al een huisdiertje. Alleen is het eentje dat niet zo welkom is. Er zitten namelijk muizen in huis. We hebben er al 2 kunnen vangen, maar mijn vriend is er redelijk zeker van dat er zeker nog 1 zit. Hopelijk krijgen we die ook snel gepakt want ik heb liever geen echte muizenstrontjes in mijn keuken, alleen de chocolade versie (hagelslag dus, voor mijn Nederlandse lezers).

Kleine gelukskes
* vers stoofvlees met zelfgemaakte frietjes
* een nacht waarin ik maar 1 keer bewust wakker werd (het was waarschijnlijk een toevalstreffer dus ik zet het nog niet bij de toppers, maar het geeft hoop)
* op 1 dag 2 complimenten krijgen op het werk
* sneeuw!

9 gedachten over “Lieze checkt in #227”

  1. Ik heb jouw roze tegels gezien en vind ze ook prachtig…..ik kreeg het alleen niet verkocht aan mijn man :-). Ik kreeg afgelopen week ook een compliment op het werk en ik was van mijn melk, echt ben dat niet gewoon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s