Lieze leeft

Regenboog tag

Die Katrien van Perfect Imperfect is geen gewone hoor. Die deed in het voorjaar bijna op haar eentje 40 dagen bloggen uit en maakte ook nog eens een eigen tag. Dan kan ik alleen maar een beetje moeite doen om die ook eens in te vullen.

Rood – Wat is jouw grootste passie?
Als ik het onder 1 noemer moet vervatten, dan zou het zijn van mensen te kunnen helpen. In mijn job is dat met het ondersteunen van hun ondernemersidee, maar ik ben er zeker ook graag privé voor de mensen rond mij. En ik denk dat ik wel kan zeggen dat lettertjes ook een passie zijn, want lezen en schrijven zijn dingen die me veel energie geven.

Oranje – Wat maakt jou vrolijk?
Mag ik hier ook zeggen dat dat andere mensen zijn. Of toch zeker onder de mensen zijn. Maar ook leuke muziek kan me vrolijk stemmen. En leuke plannen, kunnen uitkijken naar een vakantie, een etentje, een warm bad.

Geel – Welk doel wil jij ooit nog verwezenlijken?
Mijn huis afmaken en er een thuis van blijven maken. Rust vinden om beter te slapen. Proberen om gelukkig te zijn met wat al is, zonder het nog niet helemaal goed genoeg te vinden. Dingen bijleren als ik daar zin in heb, zonder dat het moet. Geen concrete prestatiegerichte dingen dus, en dat is heel bewust zo.

Groen – Waar ben je wel eens jaloers op?
Op mensen die niet zoveel nadenken over alles. Die dingen wel kunnen ervaren, maar die ook kunnen parkeren of zelfs loslaten. Ik zit over alles maar door te denken en te analyseren. Dat is soms een talent, maar soms denk ik echt dat mensen die niet zoveel nadenken over alles veel zorgelozer zijn dan ik.

Blauw – Hoe verleg jij je grenzen?
Gewoon door het te doen denk ik. Ik lijd wel wat aan het imposter syndroom, dus als ik een vraag krijg dan voel ik vaak lichte paniek dat ik dat misschien niet ga kunnen, maar gelukkig zakt dat na een tijdje ook wel. Want mijn buikgevoel zegt dan meestal wel of ik het eigenlijk echt wil doen of niet, los van de angst en daar probeer ik dan naar te luisteren.

Indigo – Welke 3 dingen weten mensen niet van jou?
1. Ik heb me een tijdje geleden ingeschreven voor een paar online cursussen en na al die maanden ben ik er nog altijd niet aan begonnen.
2. Ik heb zo’n veiligheidsscheermes om heel milieubewust mijn benen te scheren, maar ik ben een beetje een kluns en onlangs leek het precies eerder dat ik mijn enkels wilde oversnijden dan dat ik me wilde ontharen.
3. Er zijn mensen die ik uit mijn vriendenlijst op Facebook heb gegooid (ex-vriendjes bijvoorbeeld) maar soms kan ik me toch niet inhouden om eens te gaan neuzen op hun profiel.

Violet – Waar durf jij wel eens geld aan uitgeven?
Momenteel is dat nog altijd vooral voor dingen voor het huis. En in de supermarkt durf ik ook al wel eens verschieten van de rekening, omdat ik niet zou willen dat mijn huisgenoten zonder lekkere dingen zouden vallen.

4 gedachten over “Regenboog tag”

  1. Ik ben een van die zorgeloze mensen en ik kan het je inderdaad wel aanraden haha. Al zie ik ook wel de voordelen in van het omgekeerde hoor, zulke mensen zijn vaak veel ambitieuzer en geraken verder. Voor mij is goed goed genoeg, en ik denk daar dan niet té ver over na. Ik sta dan wel chiller in het leven, maar andere mensen (zoals jij denk ik) halen dan weer meer voldoening uit hun job. Ik denk dat het allebei dus wel voordelen heeft, afhankelijk van hoe je in het leven staat :)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s