Lieze checkt in

Lieze checkt in #252

Lieze checkt in

Het weekend zat zo vol dat ik gisteren de energie niet meer had om dit blogje te schrijven. Dan maar op maandag.

Dat was top
* Sinds deze week komt er dus een poetshulp. Eigenlijk op doktersvoorschrift want ik moest kiezen: als ik terug wou gaan werken, dan moest er hulp komen in het huishouden. De keuze tussen werken en poetsen is hier heel snel gemaakt. Komt daar nog eens bij dat ik van wat ik nu de eerste keer gezien heb, echt een toffe en goeie poetshulp heb. Zalig om in een proper huis te zitten zonder dat je jezelf daar voor hebt moeten moe maken.

* Ik weet niet hoe groot mijn glimlach was toen ik het kantoor terug mocht binnenstappen, maar dat ik blij was om terug te zijn is een understatement. Zeker als je dan merkt hoe blij de anderen ook zijn dat ik er weer was. Inhoudelijk is zo’n start een beetje saai omdat je even moet bijwerken in de mailbox en dergelijke, maar binnenkort zie ik mijn starters weer en dan ga ik mij weer helemaal als een vis in het water voelen.

*Dat volle weekend kwam door allemaal feestjes die samenkwamen. Op zaterdag kwam mijn schoonfamilie op bezoek (voor de schoonouders de eerste keer door Corona). Zondagochtend was er een ontbijt met de buurt, een fijne manier om nog wat nieuwe buren te leren kennen. En daarna mochten we dadelijk door naar het communiefeest van mijn beste kleine vriendinnetje. Bijpraten met mensen die ik al lang niet meer had gezien, lekker eten en een meisje dat straalde. Wat moet een mens nog meer hebben?

Andere koek
*
Ook al waren er dus heel veel toppers de afgelopen week, mentaal heeft ze best veel gevraagd. Het is ook net de week van het overlijden van mijn mama en dat is toch elk jaar nog een beetje lastig. Neem daar de stress bij van een zitting rond co-ouderschap, de start op het werk, een kleuter die de ene nacht om half 2 en de ochtend erna om half 6 klaarwakker is en dan ben je op zondagavond gewoon blij dat je kan crashen in de zetel.

Kleine gelukskes
+ met in mijn pen kruipen iemand kunnen helpen + door eventjes goed uit te kijken bijna 40 euro kunnen besparen + uit eten gaan met mijn vriend + weten dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen bij mijn werkgever +

7 gedachten over “Lieze checkt in #252”

 1. Veel succes met de herstart!
  En ja, een gepoetst huis zonder zelf iets te moeten doen, daar geniet ik ook elke week opnieuw van. Het kost ons hier pakken meer dan in België (geen dienstencheques), maar is het desondanks zo hard waard.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig om alle positieve punten te lezen. De ‘andere koek’ zal echter soms best heftig zijn geweest. Ik hoop dat daarin ook meer rust komt voor je. Ik wens je een fijne nieuwe week.

  Geliked door 1 persoon

 3. “ik moest kiezen: als ik terug wou gaan werken, dan moest er hulp komen in het huishouden” – Haha, ja dat is een makkelijke keuze dan! ;)

  Fijn dat je eigenlijk een hele goede week hebt gehad. En dat je ondanks de andere koek toch ook de mooie punten uit je week weet te benoemen (dat kan ook niet iedereen, trust me). Ik wens je een fijn weekend toe en volgende week een hopelijk net zo’n bijzondere zeven dagen, met nóg meer goede momenten en nog minder andere koek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s