Lieze overpeinst

Meer dan je talent

Ons Disney+ abonnement heeft hier vooral al voor heel veel uren Frozen gezorgd, maar af en toe maken we een ander uitstapje. Naar de nieuwe film Encanto bijvoorbeeld. Nu moet je hier vooral geen review van een tekenfilm verwachten, maar ik ben wel fan van de boodschap die in de film zit. Het gaat namelijk over op zoek gaan naar je talenten en hoe je daar mee gezegend kan zijn, maar ook over hoe zwaar het kan wegen als mensen alleen dat ene stukje van je zien.

If I could shake the crushing weight
Of expectations would that free some room up for joy?
Or relaxation? Or simple pleasure?
Instead we measure this growing pressure
Keeps growing, keep going

What could I do if I just grew what I was feeling in the moment?
What could I do if I just knew it didn’t need to be perfect?
It just needed to be? And they let me be?

Deze songteksten komen uit 2 liedjes uit de film. Beiden zeer herkenbaar en eigenlijk geven ze beiden dezelfde boodschap. Geef me ruimte om mezelf te zijn, om uit te zoeken wat mijn talenten zijn. Laat me zelf beslissen wat ik met mijn talenten wil doen. Leer me voelen hoe ik weet wat ik zelf wil en hoe ik de verwachtingen van anderen naast me neerleg als ze niet bij mij passen. Help me te laten zien dat ik veel verschillende kanten heb, goeie en slechte.

De liedjes staan ondertussen in mijn playlist en komen dus wel eens voorbij, zelfs al loopt de kleuter hier op dat moment niet rond. Want die mooie boodschap die de film aan kinderen wil brengen is tegelijkertijd een hele mooie herinnering voor de grote mensen en dus ook voor mij.11 gedachten over “Meer dan je talent”

 1. Een hele mooie boodschap, die voor mij momenteel actueler dan ooit is. Gisteren nogmaals druk ondervonden van mijn ouders om toch maar dat stapje hoger op de carrièreladder te zetten… Zucht. Laat me toch gewoon mezelf zijn.

  Like

  1. Het moment dat iemand tegen mij zei dat het niet is omdat je iets kan en zelfs goed in bent, moet betekenen dat je dat ook graag moet doen was een echte eye-opener. Hopelijk kan dat jou ook wat helpen.

   Like

   1. Ik ben inmiddels zelf inderdaad zover, maar mijn omgeving totaal niet. Die snappen niet waarom ik niet ga voor iets wat ik strikt gezien wel zou kunnen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s