Lieze laat los

Lacuna Inc

Soms vraag ik me af of ik een aantal dingen uit het verleden niet gewoon zou willen vergeten of gewoon niet meegemaakt zou willen hebben. Dat ik zoals in Eternal Sunshine of the spotless mind de pijnlijke herinneringen kan laten wissen en gewoon kan doorgaan met mijn leven, zonder nog te hoeven denken aan al die miserie.

Zou ik dan een gelukkiger mens zijn? Of zou ik toch die herinneringen en ervaringen ergens missen? Zou ik andere keuzes hebben gemaakt in het verdere verloop van mijn leven? Zou ik nog op dezelfde manier kunnen liefhebben? Zou ik met dezelfde mensen omringd zijn als nu? Zou ik doen wat ik nu doe? Wonen waar ik nu woon? Zou ik minder pijn kennen in mijn leven?

Of heeft alles wat ik heb meegemaakt toch veel meer impact hebben op wie ik nu ben dan ik misschien zelf kan bevatten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s