Lieze leeft

Kast vol potjes

Tot voor kort bestond mijn beauty-ritueel er uit van ’s morgens gewoon mijn gezicht te wassen met water en als ik op stap was geweest met make-up en ik had nog fut, dan ontschminkte ik me met reinigingsmelk. Amper een beauty-ritueel te noemen dus.

Ondertussen stond de kast hier wel vol potjes: staaltjes die ergens bij zaten, bodymilk die ik ooit kocht maar na een paar keer niet meer gebruikte en heel wat verzorgingsproductjes die ik ooit cadeau kreeg. Maar ik vond er dus weinig aan. ’s Morgens moet het snel gaan en veel gelegenheden om me echt op te tutten had ik niet. Ik vond het denk ik niet zo nodig om mezelf in de watten te leggen en te verzorgen.

En toen vroeg een vriendin me mee naar een make-up workshop. Het was een leuke namiddag onder vriendinnen, ik kreeg heel wat goede tips mee en ging mooi opgemaakt terug buiten. Maar ik kreeg ook wel dadelijk te horen dat te zien was dat ik mijn huid niet reinigde. Tja, één keer de 30 gepasseerd moet je blijkbaar wel echt voor je huid beginnen zorgen. Dus haalde ik, eens thuisgekomen, toch maar weer eens de reinigingsproducten boven (die dus wel al gewoon in de kast stonden). Ik hield het ook deze keer weer niet al te lang vol. Tot nu.

InstagramCapture_ddf71f60-3370-4a21-b053-788c34ab37e3

Want een aantal weken geleden maakte ik mijn kast eens leeg, gooide weg wat ik echt nooit zou gebruiken, nam afscheid van make-up die ik al veel te lang gebruikte en zette een aantal potjes wat beter in het zicht. Wat haalt het immers uit om de potjes te hebben als ik niet ga smeren. En sindsdien reinig ik braaf elke ochtend en avond mijn gezicht, smeer ik dagcrème en handcrème en ruik ik heerlijk als ik uit de douche kom. Ik durf zelfs wat make-up boven te halen ook al heb ik geen groots evenement in de agenda staan.

Ik voel me ook beter. En al geloof ik wel dat je je beter vanbinnen kan voelen als je er vanbuiten goed uit ziet, denk ik dat het bij mij in dit geval andersom is. Ik voel me beter vanbinnen en daarom wil ik ook terug beter voor mezelf zorgen en mijn buitenkant er ook zo goed mogelijk uit laten zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s