Lieze overpeinst

Vliegen zijn er om weg te jagen

Afgelopen weekend gingen we met een groep vrouwen naar Eindhoven. Shoppen, terrasjes doen, lekker gaan eten… En ’s avonds nog eens op stap gaan. Dat laatste is iets wat niet meer zo vaak gebeurd. Ik word een dagje ouder in het uitgangsleven, de meeste van mijn vriendinnen zijn getrouwd en hebben kindjes en zelf heb ik ook niet meer de behoefte om echt uit te gaan. Geef mij maar gezellig op restaurant gaan, iets gaan drinken of zelfs gewoon bij vrienden thuis. Al is het af en toe wel leuk om toch een stapje in de wereld te zetten.

Maar bij zo’n gelegenheden, word ik wel altijd heel erg met mezelf geconfronteerd. En dat we deze keer niet anders. We vonden een leuk danscafé, dat door een aantal mensen was aangeraden, maar waar het net daarom ook behoorlijk druk was. Nu erger ik me altijd al aan mensen die naar niets kijken en als een stormram overal maar door beuken. Maar nu deed iemand nog iets heel anders. Ineens zag ik namelijk over mijn schouder een hand verschijnen die een wuivend gebaar maakte alsof ze een vuile vlieg wou wegjagen. Om dan heel parmantig door te lopen en de vliegen rond haar hooghartig te negeren.

Het eerste gevoel dat ik toen had was verontwaardiging. En daarna voelde ik me echt een beetje als een vuile vlieg. Want als ik daar dan zo sta, tussen mensen die 5 of misschien wel 10 jaar jonger zijn en er allemaal mooi opgedoft uitzien, dan ben ik heel ver uit mijn comfortzone. Ik heb niet eens nog een outfit om uit te gaan, want ik doe dat bijna nooit. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik nog nooit zo zwaar ben geweest dan momenteel dus ik kan niet meer in al mijn kleren. Op zo’n moment ben ik me zo bewust van mezelf, omdat ik niet meer hip en cool ben. Om nog maar te zwijgen van het besef dat dan ook nog eens komt dat ik vrijgezel ben en ik dus eigenlijk net wat meer zou moeten buiten komen om iemand te leren kennen en een praatje aan te knopen, wat vooral een nachtmerrie lijkt.

En natuurlijk is het niet nodig om me zo te voelen door het gedrag van andere mensen, maar laat ons eerlijk zijn, is niet iedereen liever een mooie libelle dan een vuile vlieg?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s