Lieze heeft een doel

Let’s detox

Detoxen, om even een mode-woord te gebruiken. Voor mij niet met sapjes, maar detoxen van alle apps die op mijn telefoon staan. Ik stelde het als doel en deze blogpost van Nathalie staat al wekenlang in mijn favorieten om als inspiratie te gebruiken. Al pak ik het wel iets bescheidener aan. Ik deed het al 40 dagen zonder chocola dit jaar, deze challenge hoeft zo lang niet te duren. Ik hou het dus bij 2 weken (en dan zien we wel).

Bedoeling is dus om internet op de telefoon een week uit te schakelen, geen wifi, geen mobiele dataverbinding. Niet dat ik nu internetloos door het leven zal gaan, want op de computer mag het dus nog wel en die heb ik uiteraard ook heel vaak bij de hand.

 

Waarom wil ik dit dan doen? Omdat ik het gevoel heb dat dat altijd verbonden zijn soms in de weg staat van andere dingen. Kort ergens even moeten wachten wordt gsm boven halen om jezelf een houding te geven, in plaats van gewoon even rond te kijken en te genieten van een momentje rust. ’s Avonds in de zetel tv kijken gaat gepaard met nog snel even Facebook/Instagram/Tinder checken en meestal merken dat er toch niks meer is bijgekomen omdat je te vaak kijkt. (Ik besef net dat ik dan toch ook een regeltje zal moeten maken rond het gebruik van mijn Ipad, want sinds ik die heb, is dat echt een vergif op dat gebied). Het is dus misschien meer een zaak van mindfulness. Van bezig te zijn met 1 ding tegelijk, hetgene dat op dat moment voor je neus gebeurt en niet wat zich op het scherm afspeelt.

Nu denk ik heel ambitieus dat dat allemaal wel gaat meevallen. Maar dat kan nog wel eens dik tegenvallen in de praktijk denk ik.

Hoe verslaafd zijn jullie aan jullie smartphone?

 

8 gedachten over “Let’s detox”

  1. Ik vind mezelf redelijk verslaafd, maar het is niet zo dat ik mijn smartphone / tablet altijd vast heb. Toen ik twee weken geleden lang moest wachten op een trein die niet kwam was ik bijvoorbeeld heel blij dat ik mijn e-reader bij had. Dan heb ik mijn smartphone echt niet nodig. TV kijken is ook gewoon TV kijken, behalve bij The Voice want dan wil ik zien wat voor tweets er voorbij komen. ;-)

    Like

    1. Ik denk dat het bij mij ook nog wel meevalt hoor, in vergelijking met sommige mensen. Maar ik wil het toch eens proberen. Net al een mooie test gehad, trein had een half uur vertraging. Nu heb ik smartphoneloos wat rondgewandeld zonder Facebook of zo te checken. En genoten van het zonnetje. Je moet alleen wel totaal vertrouwen op wat ze omroepen, want ook geen NMBS-app natuurlijk…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s