Lieze leeft

Een kwestie van perceptie

Vakantie! Dan heb je tijd om allerlei leuke dingen te doen. Uitstapjes te maken, op reis gaan naar een zonnig land, barbecueën met vrienden, terrasjes doen. En allerlei dingen doen waar je de rest van het jaar te weinig tijd voor hebt. En dan kom je terug op het werk en heb je een koffer vol verhalen van alle mooie, spannende en nieuwe dingen die je gedaan hebt. Maar is dat eigenlijk nodig?

De eerste dagen van mijn vakantie deed ik niks. Beetje zetelhangen, lezen, tv kijken en dat was het. Geen coole afspraken met vrienden en familie. Het weer was niet zo denderend, dus ik bleef binnen en hoorde weinig mensen. En ik voelde me heel zielig. Want daar zat ik dan, alleen thuis, geen gezin om mee op vakantie te gaan en gelukkige foto’s van te posten op Facebook. Wat ik gevreesd had kwam uit, het was een beetje een eenzame vakantie. En wat ging ik tegen de collega’s moeten vertellen als ik terug was?

Tot ineens het zonnetje toch kwam piepen. Letterlijk en figuurlijk. Ze scheen nog niet constant, maar ze liet zich toch al wat meer zien. Een vriendin belde om een ijsje te gaan eten, ik ging een dagje naar Amsterdam, ik boekte zelfs nog een citytripje met mijn zus en papa. En ik had nog altijd dagen dat ik niks deed. En dat ik het ok vond om niks te doen, want dat is nu eenmaal ook vakantie. En ook al was het dan niet elke dag de hele dag 30 graden, op de momenten dat het zonnetje zich wel liet zien, zette ik mijn tuinstoel klaar en was dat mijn leesplekje. Als je het feitelijk bekijkt, waren die dagen zonder plannen dezelfde als de eerste dagen van mijn vakantie, maar ik kon er anders tegenaan kijken.

WP_20160711_002

Het was dus weer een goede training in positief denken en de goede kanten zien. Ondertussen ben ik terug aan het werk, maar probeer ik toch ook nog wat leuke dingen mee te pikken ’s avonds. Hopelijk blijft zo het zomergevoel en de positieve vibe nog wat hangen. Al zullen er ook avonden zijn dat ik niks doe. Want dat is net zo ok om te vertellen tegen iemand dan een verre reis naar de zon. En misschien nog wel veel ontspannender.

 

4 gedachten over “Een kwestie van perceptie”

 1. Ah goed om te lezen! Die switch maken is soms lastig. Sterker nog, je kan er niet zomaar even voor kiezen. Geluk is een keuze, hoor ik vaak, maar wat als je niet zo goed bent in keuzes maken? Wat als het je gewoon niet lukt? Is het dan je eigen schuld? Onzin natuurlijk. Dus ik ben blij dat het jou gelukt is tijdens je vakantie. Fijn!

  Geliked door 1 persoon

 2. Toch gewoon geweldig, de boel de boel laten tijdens je vakantie?
  Heerlijk niks doen en aan niks denken, laat de zon maar blijven, ik wil er na mijn werk ook van genieten!
  :)

  Like

 3. Pingback: Summer of 2016 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s