Lieze leeft

Summer of 2016

Voor de zomer begon, had ik over wat komen ging een heel dubbel gevoel. Enerzijds keek ik heel erg uit naar de vakantie, eventjes rust, bekomen van een drukke periode op het werk en dus zalig niks doen. Niet om 6 uur hoeven op te staan, geen collega’s moeten vervangen en geen ongeduldige klanten aan de telefoon. Even niet zoveel afspraken in mijn agenda dan doorheen het jaar en een gezapiger tempo op kantoor. Anderzijds had ik ook schrik voor alweer een vakantie alleen. Want rust en zalig niets doen kan soms leuk zijn, ik hoopte toch ook dat ik niet al te veel alleen zou zitten. Moeten hopen dat ik niet te veel alleen zou zitten. Want de zomer, die is toch leuker als je fijne dingen kan doen met mensen om je heen.

Uiteindelijk werd het een zomer vol beleving. Ik kwam veel meer buiten dan gedacht en genoot van heel veel dingen. Ik schreef hier al over hoe je eigen blik daar vooral een hele grote rol in speelt. Maar het is ook durf, om mensen aan te spreken en te vragen of zij ergens heen gaan en of ze willen afspreken. Dingen alleen doen, als er niemand is die zin heeft om mee te gaan. En leren van meer te genieten van mijn eigen tuin, door me in het zonnetje te zetten met een boek en zo van de zomer te profiteren.

Het eerste weekend van de vakantie was al duidelijk dat we ons door de regen niet te veel moesten laten afschrikken. Op naar Beekse Bergen. De laatste grote bui viel er uit net voor we de parking opreden en daarna hielden we het zo goed als droog.

Beekse Bergen

Onverwacht nog een reisje gepland in de vakantie, de eerste week van juli geboekt, de derde week van juli op het vliegtuig.

Barcelona

Maar eigenlijk waren het dus vooral de kleine dingen die de zomer leuk maakten. Naar een concertje gaan, wat rondlopen in de stad en op ontdekking gaan. En hier het letterlijke hoogtepunt, op het dak van het Centraal Station.

Zomer 2016

En nu ga ik heel hard mijn best doen om van de herfst en de winter van 2016 even mooi te maken.

 

 

4 gedachten over “Summer of 2016”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s