Lieze overpeinst

Carpe diem?

Het leven is kort. Je hoort het zo vaak. Dat je moet genieten van de kleine dingen. En dat je dankbaar moet zijn voor alles dat op je pad komt. Want je weet nooit wanneer het gedaan kan zijn. Mooie woorden. Maar woorden zijn soms ook maar dat, het is niet altijd evident om ze ook zo toe te passen.

Tuurlijk wil ik ook zoveel mogelijk genieten. En dat probeer ik ook. Maar soms slaat de angst toe. Want ik ben al 32 en ik heb het gevoel dat ik achter sta op schema. Een eigen huis, een man ontmoeten, samen kindjes krijgen. Het is er nog niet, maar komt hopelijk wel nog. Maar dan zit ik wel met achterstand ten opzichte van de mensen rond mij, want die hebben 5 jaar voorsprong.

Vaak krijg je na het overlijden van iemand in de omgeving nog meer het gevoel dat het leven kort is en je dus moet genieten van elk moment. Maar soms heeft het bij mij het omgekeerde effect. Want mama is veel te vroeg gestorven. En wat als ik nu met mijn ‘achterstand in het leven’ ook niet weet wanneer het gedaan gaat zijn. Ga ik dan wel genoeg tijd hebben om alles te realiseren waar ik nog van droom. En dat maakt het soms juist zo moeilijk om van kleine dingen te genieten…

 

 

2 gedachten over “Carpe diem?”

  1. Wij zeggen het sinds 3 jaar elke dag tegen elkaar, want alhoewel ik mijn moeder heb moeten afgeven toen ze pas 43 was, sta je er niet genoeg bij stil. Pas toen B een hartstilstand kreeg zijn we opnieuw beginnen beseffen dat een mens kwetsbaar is. En nu bij mijn papa ook kanker is vastgesteld…
    Je kan er niet elk moment bij stilstaan, maar we leven ons leven ten volle!!
    Liefs!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik draai het vaak om. Want wat als je overleidt voordat je je grootste dromen hebt waardgemaakt, heb je dan wel genoten van het leven dat je wél hebt kunnen leiden? En zijn het uiteindelijk niet vaak de kleine, mooie dingen die je bijblijven? Ik ben liever Jantine de vrouw die van het leven hield, dan Jantine de vrouw die van alles bereikte maar nooit tevreden was.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s