Lieze overpeinst

Ierland roept

Niet dat ik plannen heb om uit België weg te gaan, maar als ik zou moeten kiezen waar ik anders zou willen wonen, dan zou de keuze op Ierland vallen. Ik ben er nog maar 2 keer geweest, maar het blijft tot de verbeelding spreken. Momenteel valt de keuze voor vakantiebestemming eerder zuidelijker, omdat ik amper op vakantie ga en dan heb ik toch graag de zon gezien, maar Ierland staat zeker nog op het verlanglijstje.Vroeger was ik fan van Ierland omwille van wie er woonde. Ik had als tiener namelijk nogal een grote boon voor Boyzone. Ondertussen heb ik gelukkig wel beseft dat het land heel wat meer te bieden heeft dan dat. Ja, het regent daar geregeld, maar dat hebben we in België ook. En aangezien ik de zon leuk vind met mate, maar niet met altijd 30 graden, denk ik dat ik er wel mee kan leven. En het is natuurlijk de regen die zorgt dat het zo’n mooi groen land is. Mooie uitzichten tussen de bergen hebben nu eenmaal hun prijs.

Ik hou ook wel van de cultuur van de Ieren. Joviaal, vriendelijk, hard werkend maar toch tijd maken voor een pint in de pub na het werk. En dan samen gezellig genieten van Ierse muziek. Er komt ook heel wat literatuur van ginder, dus graag lezen kan alleen en voordeel zijn. En het is een land met geschiedenis, waarin een plaats voor zichzelf opeisen een grote rol speelt en dat raakt een gevoelige snaar. De Ieren houden ook van lekker eten (mmmm, lamsvlees) en ik hou wel van stevigere keuken. En dan is er nog het gigantische voordeel dat er in Ierland geen slangen leven, hoera!

Ik zie wel al een nadeel. Ierland is op sommige gebieden echt nog wel heel ouderwets. Dat ze fier zijn op hun godsdienst, daar heb ik geen probleem mee. En er is verbetering, met onder andere een homoseksuele minister. Maar hoe ze bijvoorbeeld vrouwen behandelen die een abortus willen, dat is echt wraakroepend en Middeleeuws. Er is dus nog werk. Maar ja, dat is er in België ook.

Emigratieplannen zijn er uiteraard totaal niet. Aangezien ik al zo twijfel om een paar kilometer verder te gaan wonen, is honderden kilometers zeker niet aan de orde. Al blijft een knappe man met een Iers accent wel het toppunt van sexy ;-)

 

15 gedachten over “Ierland roept”

 1. Het lijkt me een prachtig land. Ik ben er nog niet geweest, maar daar zal hopelijk in de nabije toekomst verandering in komen. Ik schrok onlangs ook heel erg toen ik las hoe ze nu nog steeds omgaan met kwesties zoals abortus, vreselijk is dat!

  Like

 2. Mmmm, geef mij de Schotten maar….;-)
  Maar inderdaad, Ierland is erg mooi. Hebben er een keer een trail gewandeld: Ring of Kerry. Zeer de moeite waard, hoewel het te wandelen pad af en toe langs de ‘snel’weg liep en één keer een hele dag regen. Maar ach….

  Like

 3. Haha grappig! Vroeger was ik ook gek op Ierland omdat mijn favoriete band er vandaan kwam, namelijk the Cranberries. Maar ik ben er nog nooit geweest. Ik zou er nochtans graag eens gaan, maar zou toch eerder voor Schotland gaan, denk ik.

  Like

 4. Zalig! Ierland prijkt bij mij heel hoog op m’n bucket list :-). Ik hou wel van dat Ierse volkje en zij van ons, Belgen. Ierse folk (en in feite ook andere folk) vind ik jè van hèt. Ziedaar waarom een boombal/folkfestival en co me telkens met een immense vreugde vervullen (lees: kippenvel momenten). Dat sappige accent alléén al… :-) en dat hebben Schotten ook vind ik. Een tijdje terug postte ik een logje: Waarom vandaag alles groen mag zien – twee keer raden over welk land dat gaat…? ;-)

  Like

 5. Ik heb hier twee kinderen rondlopen die Engels praten met een Iers accent. Ik kan een tiental grote redenen opnoemen waarom het een moeilijk land is (ketterse kinderen geraken bvb slechts zelden niet binnen in staatsscholen, bij de katholieke scholen hoort het dagelijkse gebed er echt nog bij). Ik kan een veelvoud van redenen opnoemen waarom het een heerlijk land is (die mensen en die natuur zijn de belangrijkste). Moest het niet zo verdomd duur zijn in de ruime buurt van Dublin (wij betaalden 2100 euro huur voor een huis van 120m2 op 13 km van het centrum en dat was een goedkope woonst), dan waren we er niet meer weggegaan. Als je ooit de kans krijgt om je er te vestigen, is de enige raad die ik kan geven, ogen toedoen en springen in het onbekende. Ierland is een keuze waar maar heel erg weinig mensen spijt van krijgen…

  Like

   1. Of je meepakken daarheen bij het volgen van onweerstaanbare dromen. Tot drie jaar terug dacht ik dat het Gent ging zijn voor de rest van mijn leven. Ik had ook nooit verwacht gevoelsmatig een Ierse te worden… ’t leven is onvoorspelbaar :)

    Geliked door 1 persoon

 6. Wij gingen vorig jaar naar Dublin… het is is niet zo bevallen als onze andere reizen, maar het was wel de moeite. De natuur hebben we jammer genoeg niet gezien, we waren er maar een paar dagen, maar die zou inderdaad héél prachtig zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s