Lieze laat los

Zullen we barbecueën?

Een eigen huis, dat is al lang de droom. Ik zie een huis met een tuin. En als die tuin er is plaats voor een barbecue. Dan zou ik iedereen uitnodigen om te komen eten. want barbecueën, dat is voor mij gezelligheid, samenzijn met familie en/of vrienden en genieten van de zomer. Nog lang voor ik zo’n huis met tuin heb, heb ik dus al mijn housewarming gepland.

Het zal ook nog wel even bij dromen blijven, want de plannen voor een huis, die zijn zeker nog niet concreet (al blijven ze wel in mijn hoofd zitten). Eigen barbecues organiseren, zat er dus nog niet echt in. Dat lijkt ook iets dat koppels doen met hun andere koppel-vrienden, niet met vrijgezellen erbij of vrijgezellen onder elkaar (mijn indruk he, geen algemene regel hoogstwaarschijnlijk). In mijn hoofd is barbecueën echt een beetje symbool voor veel vrienden hebben en gelukkig zijn.

Overlaatst ging ik me niet laten doen door de remming van geen huis en grote tuin te hebben. Er bestaan immers tafelbarbecues die weinig plaats innemen en die zo makkelijk lijken dat je geen man nodig hebt om achter de grill te staan. Waarom dus wachten op de ideale omstandigheden en er nu al niet gewoon het beste van maken? De tafelbarbecue was snel gekocht. En toen sloeg de twijfel toe. Met wie ga ik in godsnaam barbecueën? En als ik al volk vond om dat mee te doen, dan had ik toch eigenlijk geen goede plaats om die te zetten? En ik heb amper etentjes thuis met vrienden dus waarom zou dat nu veranderen? Ik had gewoon hele harde barbecue-blues en voelde me behoorlijk zielig.

Ondertussen heb ik hem toch al 1 keer uitgetest, eerst een beetje twijfelachtig maar uiteindelijk lukte het toch regelijk goed. En nu doorzetten, want barbecueën hoeft geen symbool te blijven van gelukkige koppels die samen bij elkaar in de tuin gaan zitten. Het kan ook een symbool zijn van een geëmancipeerde vrouw die graag lekker eet en het beu is van te wachten op de ideale wereld, die misschien nog ver weg is.

 

13 gedachten over “Zullen we barbecueën?”

 1. Good for you! Op ons appartement hielden wij ook BBQs hoor, dat lukte best. En zelfs op het kleinste terras past een tafelmodel. Een van de gezelligste avonden ooit was bij vrienden op hun onooglijk klein terras, allemaal op elkaar gepakt :-). Ik mis die tijden. Want ook bij ons is er van veel vrienden rond de BBQ geen sprake meer. Zelfs niet nu we eindelijk een tuin hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Eigen geluk hoeft niet af te hangen van hoe anderen het voor jou willen invullen en/of voorkauwen. Dat heb je goed begrepen en dat maak je gewoon zelf. Al lees ik tussen de regels door je wens om zo’n bbq te houden met mensen om je heen. Mensen die jou liggen, waar jij je goed bij voelt. En als ieder dan z’n eigen stukje vlees/vis/gevogelte meebrengt en ieder zorgt voor iets… (de ene zorgt voor apéro, de andere voor slaatjes en sausjes, nog iemand anders voor drank, voor dessert…). Ik zie het al helemaal voor me, zo’n pot luck ;-) . En geniet in tussentijd van jouw tafel bbq Lieze. Heel goed dat je ‘m dan uiteindelijk toch gekocht hebt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet op die tuin wachten, gewoon doen! Nodig wat vrienden uit, niemand gaat weigeren omdat ze denken dat er geen plaats is bij jou ;) De tafel vol lekkers zetten puur en alleen voor jezelf kan ook best vind ik, zeker met zo’n tafelbbq.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hmm BBQ, altijd lekker :-) En daarvoor heb je helemaal geen tuin nodig hoor! Wij doen dat soms op ons terras aan het appartement en mijn broer deed het onlangs zelfs gewoon in een stadspark. Allerbelangrijkste is dat je ervan geniet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s