Lieze leeft

Geluk is besmettelijk – tag

In de zomer werd ik door Evi genomineerd in de Geluk is besmettelijk tag. Dat zag ik toen ik vastzat op de luchthaven van Pisa, dus toen was het niet het beste moment om er mee aan de slag te gaan. Ik had goede voornemens om er werk van te maken toen ik thuis kwam, maar zoals jullie merken werd dat een beetje op de lange baan geschoven. Tot nu!

 1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?
  Ja absoluut, heel vaak zelfs. Al is het natuurlijk niet altijd evident om daar heel bewust naar op zoek te gaan. Maar elke week mijn lichtpuntjes opschrijven bijvoorbeeld helpt wel, dingen ondernemen en voldoende proberen stil te staan bij het hier en nu. Ben ik daar goed in? Zeker niet altijd, maar ik kan maar mijn best doen.
 2. Wat maakt jou gelukkig?
  Ik kan nu dingen gaan opsommen waarvan ik denk dat ik ze nog nodig heb voor ik denk dat ik gelukkig kan zijn (een partner, kindjes en een eigen huis), maar dat is hier niet de bedoeling. Wat me nu gelukkig maakt is mijn job die ik kan uitoefenen in een heel tof team, de mensen in mijn leven, het huisje waar ik nu al woon en waar ik me thuis voel (en natuurlijk chocolade).
 3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?
  Ik hoop in ieder geval dat ik de mensen rond mij gelukkig maak. Ik probeer er te zijn voor mijn vriendinnen als ze mij nodig hebben, ik probeer goed voor mijn familie te zorgen en probeer een goeie collega te zijn die ondersteunt waar het kan. En in mijn job probeer ik mensen hun ondernemersdroom mee te realiseren, iets waar ze hopelijk ook gelukkiger van worden. Vaak zit het in kleine gebaren, al mag ik misschien sommige dingen ook wel eens wat meer echt zeggen. Want een vriendelijk woord kan ook heel veel geluk brengen.
 4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
  Mezelf gelukkiger maken zal vooral lukken door tevreden te zijn met wat ik nu al heb en niet te veel te leven in de toekomst. Aandacht hebben voor de kleine dingen en me open stellen voor dingen die op me afkomen, zodat er mooie dingen op mijn pad kunnen komen. En hopelijk komen dan ook de grote dingen die ik verlang nog in mijn leven. En als ik gelukkiger ben, dan kan ik dat geluk ook beter delen met de mensen rond mij.
 5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?
  Momenteel ligt ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brene Brown op mijn nachtkastje. Ik heb het nog niet helemaal gelezen en het gaat ook niet super vlot, maar dat is net omdat er zoveel rake dingen in het boek staan, dat ze even tijd nodig hebben om te bezinken. In het verleden heb ik ook veel gehad aan de boeken van Louise Hay. Het komt er eigenlijk altijd op neer dat je de keuze hebt om gelukkig te zijn en dat je je mag laten zien zoals je bent, ook al is dat met kleine kantjes.
 6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?
  Als ze daar zin in hebben, dan mogen Sas, Tineke en Jasmien hier mee aan de slag. Iemand anders die er ook zin in heeft, is uiteraard vrij om hem over te nemen.

5 gedachten over “Geluk is besmettelijk – tag”

 1. Hahaha, “en natuurlijk chocolade”. Check! ;-)
  Ik wens je al het grote geluk dat je wilt! Maar ook: dikke duim dat je nu al zoveel geluk ziet in de kleinere dingen. Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk te vinden he…
  Benieuwd naar wat je van het boek van Brene Brown vindt; ik las al “De moed van imperfectie” van haar, maar heb “De kracht van kwetsbaarheid” dit jaar cadeau gekregen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s