Lieze heeft een doel

Verbeelding Bookchallenge 2017 – update 2

07-bookchallenge

Dit jaar doe ik mee aan de Verbeelding book challenge. Dit is een lijstje van 30 uitdagingen, om zo misschien eens uit je lees-comfortzone te komen. In de zomer kwam al een tussentijdse update aan bod. Vandaag is het tijd voor het vervolg. Er bleven immers nog 12 puntjes over om af te strepen.

5 sterren

Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck: Net als ik dacht dat er geen 5-sterren boek meer in zat dit jaar, kwam dit voorbij. Gewoon al het feit dat 5 oktober, de verjaardag van mijn mama, een rol speelt, maakte dat ik het boek begon te lezen. Maar de titel lost alle verwachtingen in. Heel aangrijpend, heel herkenbaar ook vaak. Lezen!
Goed voor puntje 4: Een boek geschreven door iemand jonger dan jou.

De 9 dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin: Misschien een ietsje minder dan het boek hierboven, maar ik heb ze dan ook net na elkaar gelezen. Op het einde had ik in ieder geval een zakdoek nodig. Knap dat er over zo’n moeilijk onderwerp zo open kan geschreven worden. Niet veel mensen zijn daar zo open over, ik kan het weten.
Goed voor puntje 12: een boek met een nummer in de titel

De Nachtegaal – Kristin Hannah: Dit was mijn favoriete boek van 2015, dus geen straf om het nog eens te lezen. Ondertussen is het al heel mijn vriendenkring doorgegaan en iedereen zit op het einde te snotteren. En ook bij een tweede keer lezen vond ik het nog altijd echt mooi.
Goed voor puntje 21: een boek dat je al een keertje las

4 sterren

Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen – Hendrik Groen: Zo simpel als het groot is, een dagboek van een oude meneer in het rusthuis. Soms grappig, soms tragisch en vooral amusant om te lezen.
Goed voor puntje 11: Een boek met een kleur in de titel

Ik mis mezelf – Lisa Genova: Het verhaal van een vrouw die getroffen wordt door jongdementie. Behoorlijk confronterend, ik hoop om nooit zo mezelf te moeten verliezen door zo’n vreselijke ziekte.
Goed voor puntje 6: een self-published boek

Le Petit Prince – Antoine De Saint-Exupéry: Dit blijft een klassieker. Ik kocht een mooi geïllustreerde versie op taalkamp in Frankrijk toen ik 15 was, maar had het daarna niet meer gelezen denk ik. Het geeft toch weer hele nieuwe inzichten als je het als volwassene leest.
Goed voor puntje 27: een boek dat je ooit op school moest lezen

3 sterren

Bezoek van de knokploeg – Jennifer Egan: Ik neig naar een 3,5, maar weet het niet zo goed. Enerzijds is het leuk dat het een verzameling is van verhalen die aan elkaar hangen door het moment dat bepaalde levens elkaar raken, maar er waren stukken bij die me echt niet konden boeien.
Goed voor puntje 17: Een boek waarin muziek een belangrijke rol speelt.

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury: Wat als boeken verboden goed zouden zijn en je huis wordt afgebrand als ze ontdekken dat je ze toch in je bezit had? Met dit uitgangspunt ging de schrijver aan de slag, maar zijn schrijfstijl kon me niet echt bekoren. Het boek is misschien ook wat gedateerd, waardoor ik nooit echt werd meegesleept of bedacht hoe dat echt zou zijn.
Goed voor puntje 29: een boek dat ergens op de verboden lijst staat.

Een verre melodie – Katherine Webb: Hier had ik meer van verwacht bij het lezen van de achterflap. Grootste probleem was dat het hoofdpersonage niet zo aangenaam is en ik ooit nooit echt begrip voor haar kon opbrengen. Komt daar nog bij dat het boek zeker 100 pagina’s te dik is, sommige plotwendingen waren echt compleet overbodig. Het basisverhaal was mooi, de uitwerking wat minder.
Goed voor puntje 18: een boek waarin een seizoen centraal staat

2 sterren

Handboek van een twijfelaar – Ethan Canin: Ik zag het boek liggen in de bib, de kaft sprak me aan, de tekst deed me wat twijfelen, maar ik nam het toch maar mee. En toen bleek mijn twijfel terecht te zijn, want het boek deed me niet veel. De relatie tussen vader en zoon die geniale wiskundigen zijn, heeft dan wel veel potentieel om over te schrijven, maar wordt voor mij veel te hard begraven onder de wiskunde.
Goed voor puntje 13: een boek met een illustratie op de cover

Monsieur Paul On Tour – Paul Van Bruystegem: Op zoek in de bib tussen de boeken over televisie en muziek, kwam ik bij deze terecht. De achterflap deed het interessant klinken, want Paul van Triggerfinger had blijkbaar een zware verslaving en een heel rock en roll leven. Benieuwd hoe dat dan was. Alleen kwam ik in het boek niks meer te weten dan wat er op de achterflap stond. Het boek is immers een dagboek van een tour die doorgaat lang na zijn rehab en er wordt amper met een woord over meneer zijn problemen, gevoelens en inzichten gerept. Wel over hoe goed of slecht hij de show van die dag vond, maar dat interesseerde me eigenlijk niet.
Goed voor puntje 8: een boek geschreven door een celebrity

Vallende sterren: Amanda Goldberg & Ruthanna Hopper: een rasechte chicklit, meer valt er niet over te zeggen. Alleen jammer dat het niet eens echt goeie chicklit is. Het enige originele is dat het niet gaat over een single meisje dat op het einde de geweldige jongen krijgt. Maar er worden in het boek zoveel problemen verzonnen dat het gewoon saai wordt en veel sympathie voor Lola had ik ook al niet.
Goed voor puntje 3: een boek geschreven door meerdere auteurs

Voila, dat zijn er 30! Ik ben klaar voor de uitdaging van volgend jaar.

 

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Verbeelding Bookchallenge 2017 – update 2”

  1. Wat goed gedaan zeg! Ik ben bezig aan het laatste boek voor deze reading challenge en ben de laatste 9 negen dagen aan het lezen. Ik zit ongeveer in de helft maar ben nu al zeker dat ik tegen het einde ook een zakdoek ga nodig hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s