Lieze laat los

5 jaar

Ik kreeg eergisteren een herinnering op Facebook van de kerstboom die ik 5 jaar geleden had gezet. Het was toen een nieuwe kerstboom met een hele grote ster die de nodige kerstsfeer bracht. Alles leek goed te gaan: het huis waar we woonden was af genoeg om comfortabel te zijn, de plannen voor een huis van ons 2 kregen vorm, ik had na een lastige zoektocht eindelijk een job, we waren ons trouwfeest aan het plannen en we zouden een aantal dagen later op citytrip vertrekken.

 

Je zou dan kunnen denken dat ik nu gelukkig getrouwd ben, in een nieuw huis woon en een gezin aan het stichten ben, maar mijn lezers weten ondertussen beter natuurlijk. Na die citytrip viel de hemel namelijk op mijn kop en bleef gelukkig nog de nieuwe job, maar verdween al de rest. Misschien is het omdat het de kaap van 5 jaar is, maar ik heb er de laatste weken vaker op gedacht dan anders.

Uiteraard had ik gehoopt dat ik na 5 jaar wel al terug een relatie had, eventueel getrouwd en kindjes en een eigen huis. Het is nu niet zo. En dan lijkt 5 jaar soms heel lang. Omdat het wel eens voelt als stilstaan. Al weet ik wel van mezelf dat er dingen veranderd zijn. Misschien niet heel zichtbaar, als in een man aan mijn zij en een nieuwe woning. Maar wel vanbinnen. Ik ben niet meer dezelfde persoon die ik toen was. Ik leerde veel over mezelf, werkte hard aan mezelf en legde al een hele weg af. Heeft die me al gebracht waar ik wil zijn? Nee. Maar ik hoop dat de weg die ik 5 jaar geleden totaal niet verwachtte en niet wilde begaan, uiteindelijk toch de juiste zal blijken te zijn. Ik weet alleen nog niet waar die mij gaat brengen.

15 gedachten over “5 jaar”

 1. Meid, ik wens je het allerbeste toe! Een fijne man, kindjes en een huis! En alles wat je je maar wenst en ik hoop ook dat je er niet te lang meer moet op wachten!
  Het komt, maar wanneer dat is de verrassing :-)

  Like

 2. Ik geloof eigenlijk wel dat elke weg die je uitgaat op een bepaalde manier de juiste is. Klinkt misschien wat naïef, maar uiteindelijk is het leven wat we er van maken in de gegeven omstandigheden. Er zijn heel wat dingen die we niet kunnen controleren dus valt alles uiteindelijk wel op zijn pootjes. Veel geluk in 2018!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik hoop dat je in 2018 kan ontdekken dat de weg die je afgelegd heeft, zorgt dat er interessante deuren opengaan, mooie landschappen passeren waar je anders nooit gepasseerd was enz.

  Ik wens je een gelukkig nieuwjaar (aangezien ik dit nu pas met vertraging lees :) )

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s