Lieze checkt in

Lieze checkt in #70

img_0025

Ik wens jullie vandaag alvast een heel gelukkig nieuwjaar. Hopelijk eerst nog een fijne laatste dag van het jaar en dan 365 prachtige dagen in 2018. Maar toch nog even over die laatste dagen van 2017.

Zondag was kerstavond. Dat is in onze familie nooit een feest geweest, dat houden we voor Kerstdag. Maar om het toch niet helemaal te laten passeren, nodigde ik vorig jaar mijn zus uit en deed zij dit jaar hetzelfde bij mij. Samen eten is toch altijd een pak gezelliger. En bijpraten onder ons tweetjes is ook altijd fijn.

Het grote feest met de hele familie was dus maandag. En niet dat dat niet leuk was, maar eigenlijk was ik stiekem ook wel blij om ’s avonds thuis te komen en rustig naar de kerstspecial van Call the Midwife te kijken. Als je gewoon bent van vaak alleen te zijn, dan is gezelschap krijgen enerzijds heel fijn, maar anderzijds behoorlijk vermoeiend.

Dinsdag kwam dan ook een beetje de ontlading en had ik een off-day. Gelukkig moest ik niet gaan werken, dus ik kon me helemaal overgeven aan zetelhangen, tv kijken en lezen. En ik hoefde zelfs niet voor eten te zorgen, want er waren hopen restjes van het kerstdiner die ik kon opeten.

Ik ben er rijkelijk laat mee, maar sinds woensdag liggen toch de winterbanden op mijn auto. Ik twijfelde eerst nog wat, maar kreeg aanmoediging van een lieve bezorgde collega. Je weet nooit welk weer er nog komt de komende maanden en bij tripjes naar Antwerpen ben ik dan toch wat geruster.

Kwamen die winterbanden donderdag niet al direct van pas zeker. Ik reed naar Maastricht om nog wat cadeautjes te kopen en rond de Nederlandse grens lag er sneeuw. Zo door de open velden rijden, zeker met een laagje wit, het zag er heel idyllisch uit. Limburg is toch mooi!

Mijn papa is altijd de moeilijkste om een pakje voor te kopen. Vaak raken we niet verder dan eten, drank of een boekenbon. Dit jaar had ik een origineler idee, maar ik vond het niet direct in de winkel. Online shoppen bracht raad, maar dan moest ik nog hopen dat het er op tijd was. Toen vrijdag de postbode aanbelde, kon ik dus opgelucht ademhalen. Nu nog hopen dat hij er blij mee is.

Zaterdag ging ik er nog even op uit met de beste vriendin en haar dochtertje. Het jaar afsluiten met een lunchke met mensen die je graag ziet, meer moet dat toch niet zijn.

Ik geef jullie nog graag mijn wens mee voor het nieuwe jaar. Maak er iets moois van!

Wens voor 2018

 

 

14 gedachten over “Lieze checkt in #70”

  1. Fijn 2018! Jammer van je offday. Ik krijg spontaan een offday als ik er aan denk dat ik dinsdag weer moet werken. Jakkes. Wij hebben voor de papa van David ook online moeten shoppen. Viel het helemaal anders uit en moesten we het nog terugsturen naar Duitsland en opnieuw bestellen in een andere versie. Gelukkig kwam het gisteren toe dus we kunnen het morgen afgeven. Toch altijd spannend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn papa is ook echt de moeilijkste om iets voor te kopen: geen muziekfanaat, geen filmliefhebber, geen bijster boeiende hobby’s… Gelukkig doet hij wel aan petanque en waren al zijn attributen dit jaar plots allemaal stuk, haha. Hij heeft er ook twee maanden geen gekocht, volgens mij om het ons eens wél makkelijk te maken voor Kerst ;-) Fijn eindejaar!

    Like

  3. Toch fijn die vakantie tussen kerst- en nieuwjaar….ik geniet daar elk jaar opnieuw van, gewoon even bijtanken en uiteraard teveel van alles maar vooral ook rust….maak van 2018 een topjaar vol met geluksmomentjes en weinig zorgen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s