Lieze heeft een doel

Verbeelding bookchallenge 2017- update 3

07-bookchallenge

Update 3 hoor ik jullie denken. Alle 30 boeken waren toch al uit dus opdracht volbracht. Ja hoor, de boeken die ik las voor de challenge die gaf ik in update 1 en 2 al mee. Maar ik zette mezelf ook nog een persoonlijk doel, namelijk 40 boeken lezen in plaats van 30. En aangezien ook die uitdaging lukte, zijn er dus nog een aantal boeken over om te beoordelen. Plus dat ik graag nog even mijn ervaringen met de Bookchallenge wilde delen.

4 sterren

De lange weg naar beneden – Nick Hornby: Over hoe 4 mensen elkaar tegenkomen als ze van hetzelfde dak willen springen. Ik had er misschien nog net iets meer van verwacht, maar het was mooi om het proces van die vier te zien ontluiken.

Het meisje met alle gaven – MR Carey: Ik ben normaal echt niet voor SF verhalen, maar de korte inhoud van dit boek sprak me toch aan en eigenlijk heb ik het ook gewoon graag gelezen. Want ook al gaat het dan niet over ‘gewone’ mensen, ik had toch echt sympathie voor het hoofdpersonage. En dat lukt vaak niet bij SF.

In het water – Paula Hawkins: groot gevaar als je eerste boek zo’n bestseller is, is dat het tweede tegenvalt. Ik vond dat niet het geval en heb van deze zeker zo hard genoten als van ‘Meisje op de trein’. De opbouw van het boek is dan wel heel anders, ik kon het zeker smaken en vond het een aanrader.

De kracht van kwetsbaarheid – Brene Brown: Ik vond dit een moeilijk boek in de zin dat het vaak heel herkenbaar was en met momenten ook confronterend. Ik vond het zeker wel een goed boek, alleen mocht het van mij af en toe nog net iets praktischer.

3 sterren

Killerbody – Fajah Lourens: hier bij ons een nobele onbekende, in Nederland een bekende madam. Ik vond haar uitleg in het boek niet altijd zo makkelijk en de sportschema’s waren in mijn ogen echt niet zomaar voor beginnelingen (doodgaan!), maar de recepten maak ik nu soms nog en ik ben er ook effectief mee afgevallen.

Winter-Ijsland – Laura Broekhuysen: Minder mijn ding omdat het niet echt een verhaal is, maar een aaneenschakeling van korte stukjes. Maar wel hele mooie omschrijvingen dus mooi geschreven en daarom wel goed.

Macaroni – Marjan Van Abeelen: geen idee hoe dit boek op mijn leeslijstje terecht kwam, want het is eigenlijk een jeugdboek. Het onderwerp is interessant, namelijk armoede, maar het is wel heel simplistisch geschreven en dat mocht, zelfs voor een jeugdboek, toch wel iets meer zijn.

Handboek voor de emotie-eter – Julie Simon: Emotie-eten, daar durf ik me geregeld schuldig aan te maken. Hoe daar mee omgaan leek me dus zeker interessant. Het boek belicht er heel veel aspecten van, wat goed is. Ik had het alleen even moeilijk toen er een volledig pleidooi werd gehouden voor plantaardig eten. Niet dat ik daar iets tegen heb, maar mensen die overmatig eten en snoepen ineens bekeren tot het veganisme is misschien wat overdreven.

2 sterren

Sterrengids voor gebroken harten – Silvia Zucca: Een horoscoopje lezen, dat vind ik al eens fijn. Als er in staat dat ik de liefde van mijn leven ga tegenkomen, dan hoop ik toch altijd stiekem eventjes dat dat waar kan zijn (niet dat ik dat dan echt verwacht die dag natuurlijk). In dit boek gelooft het hoofdpersonage dat wel en gaat ze er zo in op dat het irritant wordt. Om nog maar te zwijgen over ellenlange beschrijvingen die er soms worden gegeven. Ik las het in Italië dus dat was nog wel leuk voor een Italiaans boek, maar voor de rest geen pluspunten.

Terugblik

Het was mijn eerste deelname aan de Verbeelding Bookchallenge en ik doe dit jaar zeker weer mee. Ik denk niet dat ik minder zou gelezen hebben als ik niet had meegedaan, maar wel anders. De challenge zorgt er immers voor dat je wat uit je comfort zone moet komen. Ik las nu dus genres die ik anders niet zou lezen (van een vleugje mystiek blijf ik meestal ver weg bijvoorbeeld). Ik moest ook wel eens goed mijn hoofd breken over welke boeken ik vroeger op school had gelezen, maar om dan terug Le Petit Prince boven te kunnen halen was fijn. Ik heb sinds het begin van de challenge ook een Goodreads account en daar heb ik al heel wat inspiratie gevonden. En leesvriendjes om mee af te spreken, alleen maar voordelen dus, die Verbeelding Bookchallenge!

 

 

 

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Verbeelding bookchallenge 2017- update 3”

  1. Ik heb ook weer een paar dingen aan mijn goodreads-leeslijstje toegevoegd. Merci voor de inspiratie! En ik ben een fan van plantaardig eten maar het sluit emotie-eten niet uit (weet ik helaas uit persoonlijke ervaring :-)).

    Like

  2. Hoera voor leesvriendjes inderdaad! :-)
    En hoewel ik ook een emotie-eter ben en dus zeker wel iets aan dat boek zou kunnen hebben, snap ik de link met veganisme ook echt niet. Alsof een veganist niet meer emotioneel zou kunnen eten…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s